אישור ממס הכנסה

  • אישור על ניהול ספרים
    לימור | 01/12/2009 08:44

    קבלן שיפוצים קטן וקשה יום, אשר עבד באמצעות חברת יחיד שלו, עשה עבודה קטנה עבור חברה קבלנית ציבורית גדולה ומפורסמת. העבודה נעשתה מזמן אולם מסיבות שונות, התלויות גם בקבלן וגם בחברה הגדולה, עד היום לא שולם שכר העבודה לקבלן הקטן. בינתיים נסגרו תיקי החברה של הקבלן הקטן ברשויות המס ולפיכך אין באפשרותו להביא אישור על ניהול ספרים ולהראות אותו לחברה הגדולה. בשל כך החברה הגדולה מחזיקה אצלה מזה זמן רב את התשלום המגיע לקבלן הקטן ומסרבת להעביר לו אותו עד שלא יראה לה אישור על ניהול ספרים. האם למישהו מכם יש רעיון כיצד לעזור לקבלן הקטן? בתודה מראש למסייעים. לימור

    • אישור ממס הכנסה
      יריב גולד-יועץ מס | 01/12/2009 11:57

      בהנחה והוא שכיר כיום - שיגש למס הכנסה ויבקש אישור על ניכוי מס (ממש כמו שעושים תאום מס לשכיר). המעסיק יקבל אישור ,ינכה לו מס עפ"י האישור וזהו.. אופציה נוספת שינכו לו את המקסימום (30%) והוא יגיש בקשה להחזרי מס בסוף השנה (יראה את ההחזר לקראת 7-8.2010) ***צונזר ע"י מערכת - השארת קישור לאתר בניגוד לתקנון האתר***