במקום מס שבח יש לתקן מס רכישה

  • ע"פ איזה תקופה מחשבים מס שבח? הכוונה או ביום העסקה
    עו"ד צעירה ואבודה | 28/11/2009 19:02

    עו"ד פוגל שלום רב, אומנם אני גם עו"ד- אך לא מתמקצעת בתחום המיסוי. אבקש לדעת על פי איזה תקופה מחשבים מס שבח? על פי הכוונה או על פי הצורה שבה הנכס מתקיים במועד הקובע? (מועד עריכת הסכם מכר) ? מדובר בנכס שמשמש דירת מגורים אחת במועד ההסכם. נציג רשויות המס הגיע לנכס לאחר החתימה וראה שם שני דודי שמש וטוען שהנכס מחולק כיום לשתי דירות ולכן המס יהיה גבוה יותר. אשמח לדעת מה קובע הכוונה או מה שקורה בפועל? וכן האם מגישים ערר או השגה בהתחלה? אודה על עזרתך האדיבה אני בבעיה

    • במקום מס שבח יש לתקן מס רכישה
      עו"ד צעירה | 28/11/2009 19:46

      הכוונה מס רכישה ולא מס שבח כמו שנכתב

    • מס רכישה
      יצחק פוגל עו"ד (ורו"ח) | 29/11/2009 11:45

      בניגוד למוכר שמה שקובע לעניין מס השבח הינו מצב הדירה במכירה, הרי לעניין הקונה, קובעות כוונותיו הסוביקטיביות. לכן, בעת ההצהרה למס שבח מצהיר הרוכש כי הדירה מיועדת למגורים. היה ובפועל ניתן להוכיח כי הדירה פוצלה ליותר מיחידה אחת, כבר קבעה הפסיקה, כי המצב הפיזי יקבע ולא הרישום בטאבו. בברכה עו"ד, (רו"ח) יצחק פוגל מנהל פורום דיני מיסים