התרת הוצאת שכירות בדירת מגורים המשמשת גם לעסק

  • הכרה בדירת מגורים כהוצאה | נשלח מאתר
    דוד עובדיה | 19/11/2009 10:55

    האם ואיך ניתן להכיר בהוצאות שכירות דירת מגורים, המשמשת גם לעסק, כהוצאה מוכרת (החלק היחסי)?

    • התרת הוצאת שכירות בדירת מגורים המשמשת גם לעסק
      יצחק פוגל עו"ד (ורו"ח) | 19/11/2009 14:04

      לשואל שלום לצורך התרת הוצאת שכירות בגין דירת מגורים המשמשת גם לעסק, עלינו לעבור 2 מבחנים, הראשון ראייתי והשני עמידה בדרישות הדין. מבחינה ראייתית עלינו להוכיח מהו אחוז הדירה המשמש לעסק. בין היתר ניתן להוכיח זאת על בסיס תשלום ארנונה עיסקית, מדידות בדירה או צילומים חזותיים. למותר לציין, צריך שחלק הדירה הרלבנטי יכיל את אמצעי העזר הרלבנטיים לעסק, כמו שולחן עבודה, כסאות אורחים, מעבדה, ציוד, מלאי וכיוצ"ב לפי אופי וסוג העסק. כמובן, רצוי מאוד שבחוזה השכירות יצויין שניתן לבצע שימוש עסקי בחלק מהדירה וגודל החלק הלה. המישור השני הינו עמידה בדרישות הדין. בהתאם לפקודת מס הכנסה, והתקנות שהוצאו מתוכה, כל המשלם דמי שכירות לשימוש עסקי חייב לנכות מס במקור בשיעור 35%. (בנוסף יש חובת הוצאת חשבונת עצמית למע"מ, אך בהנחה כי השוכר הינו עוסק מורשה, אין לכך השלכות מס) מטרת התקנה לוודא שהמשכיר יודי על השימוש העסקי החלקי, ומדווח ומשלם מס על השכרה עסקית. היה ויש עמידה בתנאים הנ"ל (בדר"כ המשכיר מבקש סכום נטו מהשוכר, ואם ישנו תשלום מס, על השוכר לגלמו) והדבר עדיין משתלם כלכלית, ניתו לדרוש את ההוצאה. בברכה עו"ד, (רו"ח) יצחק פוגל מנהל פורום דיני מיסים