פטור ממס להשכרת דירת מגורים

  • תשלום מס על השכרת דירות
    צחי | 14/11/2009 09:14

    בוקר טוב, רציתי לשאול כאשר אני משכיר דירה ב6 אלף שח (כולל ארנונה מים וחשמל) האים כדאי לי לבקש מהשוכרים לשלם את החשבונות לבד וכך להפחית את המס או שיתחשו בי עם אני מביא אישורים על זה שאני משלם גם תשלומים אחרים...? דוגמה אני משכיר דירה ב 6000 שח משלם משכנתא 2000 שח ויוצא לי לכול החשבונות 1000, אחרי כול ההוצאות שלי זה יוצא שנטו נכנס לי 3000 שח ואני לא אמור בכלל לשלם מס....

    • פטור ממס להשכרת דירת מגורים
      יצחק פוגל עו"ד (ורו"ח) | 15/11/2009 11:26

      צחי שלום הפטור ניתן על הסכום ברוטו הנמתקבל, ולכן יהיה חכם אם מחד תשכיר בפחות אך מאידך השוכרים ישאו בעלויות השוטפות של חשמל מיים וארנונה. מי שמעוניין לדרוש הוצאות, על הנטו משלם מס מלא. בברכה עו"ד,(רו"ח) יצחק פוגל מנהל פורום דיני מיסים

      • אני נותן דוגמה
        צחי | 16/11/2009 03:41

        בוקר טוב ושבוע טוב לך! בן אדם לוקח משכנתא ענדית קונה בית דירות, משלם משכנתא של 20 אלף ש"ח וההשכרה מהדירות מניבה לו כל חודש 25 אלף ש"ח האים הוא משלם מס מלא רק מעל ה20אלף (הוצאות משכנתא)? כאילו רק על 5000...

        • הכנסה חייבת
          יצחק פוגל עו"ד (ורו"ח) | 16/11/2009 08:23

          לצחי שלום המס משולם על ההכנסה החייבת. קרי ההכנסות בניכוי ההוצאות המוכרות. המשכנתא כוללת קרן וריבית, הקרן כמובן אינה הוצאה רק הריבית. מצד שני יש זכאות לפחת. בברכה עו"ד, (רו"ח) יצחק פוגל מנהל פורום דיני מיסים

          • בוקר טוב יצחק
            צחי | 16/11/2009 11:13

            אז איך מבדילים בין הריבית לקרן?.. אוקי אז על ההכנסות שמכסות את הקרן אתה משלם מס אבל על הכנסה שמכסה את הריבית לא?... (החלק הקטן לפי דעתי) ומה זה לכאות לפחת?

            • המשך
              יצחק פוגל עו"ד (ורו"ח) | 16/11/2009 12:22

              באישור הבנק יש הפרדה בן קרן לריבית ואכן ובטח בתקופה זו הריבית שולית. הפורום נותן מענה לשאלות פרקטיות, ולכן אם אינך יודע מהו פחת, הפורום אינו הבמה הנאותה לכך. בברכה עו"ד, (רו"ח) יצחק פוגל מנהל פורום דיני מיסים