עצמאי או חברה

  • תשלום מס
    בני | 10/11/2009 23:05

    1)אהלן מר משה כאהן יקר! רציתי לשאול אותך 2 שאלות די לא מובנות לי היה לנו ויכוח עם חבר הוא טען שכאשר בן אדם עצמאי או בעל חברה אם את ההכנסות שלו הוא משקיע בנכס או רכב הוא אינו משלם מס האים זה נכון? אתה יכול לפרט קצת בבקשה 2) לפני שפותחים עסק או נהפכים לעצמאים איך אפשר לילמוד את כול החוקיות הזאת? ( לפחות את הבסיס כי אני מבין שמומלץ להיעזר באנשי מקצוע...)

    • עצמאי או חברה
      רו"ח שלומי תורג'מן | 12/11/2009 10:03

      לשאלת עם אדם קונה רכב בחברה הוא לא משלם מס זה לא בדיוק נכון הוא למעשה דוחה את תשלום המס. הכיצד, שכיר או עצמאי משלם מס מהשקל הראשון שהוא הרוויח עד הסוף כפוף לנקודות המס שלו. בחברה המיסוי הוא דו שלבי פעם במישור החברה ופעם שניה מעת משיכת הכספים מהחברה לבעל המניות. החברה ובעל המניות הם שני ישויות שונות. ולכן במקרה של חברך החברה אכן תשלם מס הכנסה של 26% ואת יתרת הכסף הוא לא ימשוך מהחברה אלה ישקיע אותו בחברה, והחברה תקנה את הרכב. דחיית המס היא עד אשר בעל המניות ימשוך כסף אליו לכיס הדיבדנד וישלם עליו 25% מס נוסף. יש לי מאמר בנושא עמצאי או חברה פורסם באתר מאמרים וכן באתר משרדי

      • קראתי את המאמר אבל...
        בני | 12/11/2009 12:40

        לא הצלחתי להבין לעומק חברה שמרוויחה 400 אלף שח בשנה קונה רכב ב100 ואת ה300 היא מושכת לכיס על ה3000 היא משלמת מס ומה קורה עם הרכב ועם ה100 אלף שהיא קנתה בהם את הרכב?

        • מה לגבי המאה
          רו"ח שלומי תורג'מן | 12/11/2009 15:28

          כאשר אומרים חברה מרוויחה הכוונה הכנסה חייבת במס הכנסות פחות הוצאות הכנסות 400 בניכוי הוצאות 100 ואז 300 הכנסה חייבת ועל ה-300 היא תשלם מס הוא הדין לגבי עצמאי. רק שעצמאי היה משלם המס לפי מדרגות המס שלו כעל כל ה-300 הכנסה חייבת ואילו בחברה היא היית משלמת 26% מס חברות 78 ואז את היתרה בעל החברה יכול להשאיר את כלו בחברה את כל ה-222 שח הנותרים או למשוך אותם כדיבדנד ואז לשלם מס על 222*25%= 55.5 את משיכת הדיבדנד בעל החברה יכול לשלוט ולהחליט מתי הוא מושך סוף סוף רכב כבר יש לו מה אכפת לו על שם מי הוא רשום מיאדך העצמאי אין ברירה הוא משלם על כל ה-300 מס הכנסה וביטוח לאומי.

          • סליחה על החפירה
            בני | 12/11/2009 15:58

            פשוט אתה ממש נחמד ועם כבר ניסית כול כך להסביר לי אני רוצה להבין עד הסוף.... אז בעצם בעל החברה דחה את המס על הכסף שהוא קנה בוא את הרכב,ופעם הוא יהייה חייב לשלם אותו נכון?...