מס על שכר דירה

  • מיסוי שכ"ד במסלול הרגיל
    גידי | 27/10/2009 01:48

    מהו הדין לחישוב מס על ההכנסה משכ"ד במקרה בו אני מקבל כ-5600 ש"ח לחודש .האם חייב אני דווח על ההכנסה החייבת, או איך עלי להגיש זאת ?לפי מה עלי לשלם?כפי הידוע לי כי בעבר היתה תקרת פטור כלשהי ?אודה על תשובתכם המבורכת .

    • מס על שכר דירה
      עדי לויט רו"ח | 27/10/2009 09:09

      לפני שאני אני מזכיר לך שאתה רשאי לקזז הוצאות כגון פחת, מימון והצאות אחרות שיש על הנכס אם ישנן כגון עו"ד רו"ח ותיקונים של הנכס. כן עלייך לדווח בדוח שנתי על הכנסותייך ולהגישו למס הכנסה. בברכה עדי

      • שכ"ד למגורים
        יצחק פוגל עו"ד (ורו"ח) | 27/10/2009 14:00

        שים לב שחרגת מהפטור רק במעט, ולכן עדיין שווה להשוות בין מסלול פטור לחייב ולדווח לפי המטיב. כמו כן יש אופציה של 10% מס מהמחזור, אך היא פתוחה למשלמים עד 30/1 בגין השנה שחלפה ולא לאחר מכן. (אלא אם שילמת על שכר הדירה מקדמות כאילו היה הכנסה רגילה) בברכה עו"ד, (רו"ח) יצחק פוגל מהל פורום דיני מיסים

        • תודה מכל הלב לה"ה לויט ופוגל
          גידי | 28/10/2009 01:45

          ברצוני להגיד רק מילה אחת ויחידה לאנשים הנפלאים לויט ופוגל -תודה !

    • תקרת פטור
      עדי לויט רו"ח | 27/10/2009 14:12

      תקרת הפטור לשכד למגורים ליחד הינה 4320 ש"ח בשנת 2008 אולם עם עברת אזיי התקרה יורדת בהפרש שעברת . במקרה שלך התקרה הינה 3040 ש"ח ועל ההפרש אתה צריך לשלם את המס השולי בו אתה נמצא. בברכה עדי