רישום לכאורה

  • פרקטיקה נוהגת
    משה | 26/10/2009 14:02

    ישנם הרבה מאוד בעלי נכסים הרושמים את נכסיהם על שם הילדים כדי להימנע ממס שבח ונצל את הפטור. בזמן הזה הם מקבלים שכר דירה. רובם מעבירים את שכר הדירה דרך הילדים אליהם. האם מדובר בעיברת מס או נוהג מקובל בישראל?

    • רישום לכאורה
      יצחק פוגל עו"ד (ורו"ח) | 27/10/2009 13:53

      אני לא מכיר מושג של רישום לכאורה על שם הילדים. העברת מקרקעין לילד הינו ירושה בחיים. מבחינה משפטית הנכס של הילד והאב אין לאר מילה בעניין. כמובן אם יש יפוי כח בלתי חוזר לביטול ההליך שלא דווח, הרי מדובר על עבירה לכאורה, אחרת האב לוקח סיכון שיום אחרי הבן ישכח אותו וימכור את הנכס והאב לא יראה מכך מאום. בברכה עו"ד, (רו"ח) יצחק פוגל מהל פורום דיני מיסים