דירה שנייה

  • מס רכישה
    יוני | 24/09/2009 13:04

    שלום רב, לפני כשנתיים רכשתי דירה (דירה א'). לפני כחצי שנה רכשתי דירה נוספת (דירה ב'). מכיוון שכבר הייתי בעלים של דירה א' בעת רכשית דירה ב', ביקשתי פטור ממס רכישה על סמך כוונתי למכור את דירה א' בתוך שנה. אני מעוניין כרגע לרכוש דירה נוספת (דירה ג') ולשלם עליה מס רכישה כדין. שאלתי היא האם עלי קודם כל למכור את דירה א' לפני רכישת דירה ג', על מנת שלא יבטלו לי את הפטור על מס רכישה לדירה ב', או שמא אין משמעות לרגע מכירת דירה א' כל עוד היא נעשית בתקופה הקבועה בחוק (קרי בתוך שנה). תודה

    • דירה שנייה
      יצחק פוגל עו"ד (ורו"ח) | 28/09/2009 21:04

      אם תרכשי את ג' יהיו לך 3 דירות ותאבדי ההנחה, לכן קודם למכור. בברכת חתימה טובה עו"ד, (רו"ח) יצחק פוגל מנהל פורום דיני מיסים