ויכוח בין רשויות שונות

  • צה"ל הפעיל הליכי גביה באמצעות פקודת המיסים
    אנונימי | 21/09/2009 12:13

    במסגרת הסכם שנוי במחלוקת ביני לבין צה"ל בעניין מענק לימודים שניתן לי....צה"ל הפעיל נגדי את פקודת המיסים גביה ובכך ביצע מחטף במקום שהעניין יתברר בבית המשפט.הרי לטעמי אין מדובר בקנס כספי חלוט שהוטל כדין.ויש כאן עניין של חוסר סמכות של צה"ל להפעיל את סעיף 4(1) לפקודת המיסים גביה....האם יש סנקציה בגין הפעלה שרירותית כזו של פקודת המיסים?

    • ויכוח בין רשויות שונות
      יצחק פוגל עו"ד (ורו"ח) | 21/09/2009 12:35

      כידוע בהתאם להנחיות היועמ"ש ויכוח בין משרדי ממשלה שונים יפתר בבוררות על ידי היועמ"ש. לפעמים האזרח הקטן שהינו צד ג', נופל בין הכסאות. הייתי ממליץ שתפנה לצה"ל ותעדכן אותם בעניין, כדי שצה"ל יפנה למס הכנסה, ואני סמוך ובטוח שהם יקפיאו הליכים. בברכת גמר חתימה טובה עו"ד, (רו"ח) יצחק פוגל מנהל פורום דיני מיסים

      • נראה לי שלא הבנת אותי
        אנונימי | 21/09/2009 15:57

        צהל השתמש בפקודת המיסים מכוח הסכם חוזי ולא מכוח חוב מס.הוא הטיל צו עיקול על חשבון עקב בקשה להחזר כספי מענק שניתן לי במזמנו.אך צה"ל שחרר אותי בגלל חוסר התאמה ולאחר מכן רצה כסף .אני לא ביקשתי להשתחרר.אני שואל מהי הסנקציה בגין הפעלת פקודת המיסים ע"י רשות ללא סמכות?