מס שבח בגין מכירת חנות

  • מס שבח למכירת חנות של פנסיונר
    רוני | 18/09/2009 23:50

    שלום רב, חמי וחמתי הם פנסיונרים מבוגרים, שהיו עצמאיים עד לפני כ - 10 שנים. כעת הם מעוניינים למכור את החנות שנותרה בידיהם כנכס, שמאז יצאו לפנסיה ועד היום השכירו אותו. האם הם אמורים לשלם מס שבח? כמה אחוז? האם יש הסדר \ הנחה לפנסיונרים, שכן עד היום השכרת החנות היה מקור הכנסתם היחיד, וכעת האיזור ירד מגדולתו וקשה להשכיר את הנכס. אנא, תודה וכל טוב - רוני

    • מס שבח בגין מכירת חנות
      יצחק פוגל עו"ד (ורו"ח) | 21/09/2009 12:33

      מכירת נכס מקרקעין חייבת במס שבח, למעט דירת מגורים בתנאים מסוימים. שעור מס השבח הינו נגזרת של יום הרכישה ושווי הרכישה. כמובן, מס השבח הינו מקדמה על חשבון המס, ואם אין הכנסות אחרות, יפחת מס השבח בהתאמה. בנסיבות שצויינו, יש לתכנן את המכירהבקפידה לצורך מיזעור נטל מס השבח. בברכת גמר חתימה טובה עו"ד, (רו"ח) יצחק פוגל מנהל פורום דיני מיסים

      • תודה רבה על הסיוע, נפעל בהתאם  לת
        רוני | 24/09/2009 23:33

      • -

        -