מיסוי השכרה למגורים

  • מס על שכר דירה
    איתמר | 16/09/2009 18:33

    שלום, אני שכיר ומזה כמה שנים אני משכיר בית שבבעלותי. אני עומד כרגע לפני השכרה של שלוש יחידות דיור נוספות. ההכנסה הולכת לתפוח משמעותית. האם אני אמור לדווח על ההכנסה הזו בדרך כלשהי ? מה המינימום שמגדיר מתי אם בכלל צריך לדווח על זה כהכנסה נוספת ? האם זה משנה אם הדירות הינן בבעלות בלעדית שלי או בבעלות משותפת (מדובר בשני בתים שירשנו האחים מההורים), אבל אני מנהל הכל וכל הכספים זורמים דרכי. במידה וצריך אכן לשלם מס, האם ניתן לעשות שימוש בבעלות המשותפת כדי לשפר את המצב שלנו מבחינת מיסוי ? האם במידה ואנחנו צריכים לשלם מס אנחנו יכולים לנכות ממנו הוצאות שהיו לנו על השבחת הבית בכדי שיהיה מתאים להשכרה ? תודה מראש.

    • מיסוי השכרה למגורים
      יצחק פוגל עו"ד (ורו"ח) | 16/09/2009 18:51

      הפטור להשכרת דירת מגורים ליחד לידי מגורים נמדד על פי תא משפחתי. ככלל בני זוג+ילדים עד גיל 18 שאינם נשואים מהווים תא אחד. הפטור הינו עד 4510 ש"ח. פיצול התמורה בין האחים הינו לא רק רצוי אלא מחוייב המציאות. אם עוברים את הפטור ישנה נוסחת פטור יחסי או לחילופין ניתן לשלם על המחזור 10% או לבחור במסלול מס מלא ואז ניתן גם לדרוש הוצאות. מומלץ שתבצע חיפוש לגבי מאמרים בתחום. רבים מופיעים באינטרנט החופשי. בברכה עו"ד, (רו"ח) יצחק פוגל מנהל פורום דיני מיסים