תשובה

  • הקלות לתושב חוזר
    איתמר | 26/08/2009 12:12

    אבקש לדעת האם מי שחוזר לארץ בדצמבר 2009 לאחר שהייה של למעלה מחמש שנים ייחשב כתושב ישראל כבר ב-2009 לצורך זכאות להקלות מס הכנסה מכח תיקון 168 ?

    • תשובה
      ינון צוברי, עו"ד | 30/08/2009 19:54

      הוראות המעבר של תיקון 168 לפקודה קובעות כי על אף הוראות סעיף 14(א) לפקודה, כנוסחו לאחר התיקון, לגבי מי שהיה לתושב ישראל בשנת המס 2007, 2008 או 2009, יקראו את ההגדרה "תושב חוזר ותיק" שבסעיף האמור כך: "תושב חוזר ותיק" - יחיד ששב והיה לתושב ישראל לאחר שהיה תושב חוץ במשך חמש שנים רצופות לפחות.". מהאמור עולה כי האדם הנזכר בשאלתך זכאי ליהנות מההטבות שנקבעו בפקודה לתושב חוזר וותיק, ובלבד שאכן חדל להיות תושב ישראל לחמש שנים וחזר להיות תושב ישראל ב- 2009. על מנת להיערך כראוי לקראת הפנייה לרשויות מס הכנסה בעניין מומלץ להיוועץ עם עו"ד המתמחה בדיני מיסים על מנת שיבחן את שאלות התושבות האמורות לאור המבחנים שנקבעו בפסיקה ובחוק ואף לשקול הצטיידות בחוות דעת מתאימה. בברכה, ינון צוברי, עו"ד

      • לא התייחסת לנקודה ששאלתי
        איתמר | 31/08/2009 09:50

        שאלתי האם חזרה בדצמבר 09 לא יכולה לגרור טענה שהחוזר הפך תושב רק ב-2010, לפי מבחני התושבות והחזקות שבפקודה. בכל מקרה כבר השגתי את התשובה המופיעה בהבהרה שהפיץ גידי בר זכאי למייצגים ולנישומים.

    • מומלץ לבחון את העניין ולתכננו מראש לפני החזרה לישראל.  לת
      יצחק פוגל עו"ד (ורו"ח) | 30/08/2009 22:26