הכנסה משכר דירה למימון בית אבות

  • פטור ממס לפנסיונרית
    אילן | 10/08/2009 11:17

    שלום רב, בבעלות אמי, אלמנה בת 85, דירה אותה אנחנו רוצים להשכיר, עם מעברה לבית אבות. הכנסותיה הכוללות + ההכנסה הצפוייה משכר הדירה (כ-5000 ש"ח) לא מכסות את העלות החודשית של בית האבות. האם היא תחוייב במס על שכר הדירה? תודה

    • הכנסה משכר דירה למימון בית אבות
      יצחק פוגל עו"ד (ורו"ח) | 10/08/2009 13:31

      סעיף 9(25)מפוטר ממס מחצית מדמי שכירות שמקבל קשיש המתגורר בבית אבות בגין השכרת דירתו שגר בה. על 2500 ש"ח אם אין הכנסות חייבות נוספות לא משולם מס. לחילופין, יש פטור עד 4510, ואם מקבלים 5000 לפי נוסחת כפל הפטור 4000 פטורים ןעל היתרה 1000 אם אין הכנסות חייבות לא משלמים מס, כך שכפי הנראה אם אין הכנסות חייבות נוספות לא ישולם כל מס. בברכה עו"ד, (רו"ח) יצחק פוגל מנהל פורום דיני מיסים