מ"ה ובית דין לעבודה

  • פתיחת דוחו"ת שומה
    אלון | 23/07/2009 13:47

    הגשתי תביעה להכרה ביחסי עובד מעביד בבית הדין לעבודה. הרשמת הודיעה לי שבמידה ויוכר ביחסי עובד מעביד יועבר פסק הדין למס הכנסה שימחוק לי את כל הניכויים שביצעתי ב- 6 השנים האחרונות ואדרש לשלם מס בהתאם. לי ידוע על פתיחת דוחו"ת שומה 3 שנים אחורה או 4 באישור מנהל (סעיף 145). מהיכן הגיע 6 שנים? האם בפועל אכן יפתחו את דוחו"ת השומה שלי? תודה, אלון

    • מ"ה ובית דין לעבודה
      יצחק פוגל עו"ד (ורו"ח) | 23/07/2009 23:18

      מנסיוני מ"ה בדרך כלל לא מקבל את הפסיקות כי הוא לא צד להם. כמובן, אם מ"ה יבקש את הניכויים הלא מוכרים לעובד (כמו רכב וכד') תהיה זכאי מצד שני לפחצויים פטורים ממס. לגבי התישנות אם הגשת דוחות במועד, וכעצמאי אני מניח שהגשת מה שפתוח, זה 3 שנים ושוטף והמנהל רשאי 4 ובמקרה שלך זה גם הגיוני. בברכה עו"ד (רו"ח) יצחק פוגח מנהל פורום דיני מיסים