מניות במתנה לעובד

  • מיסוי על מתנות
    אריק | 06/07/2009 22:23

    העברתי לעובד שלי מניות במתנה ללא כל תמורה האם אני חיב במס על כך? והאם אני חייב לדווח על כך?

    • מניות במתנה לעובד
      יצחק פוגל עו"ד (ורו"ח) | 13/07/2009 19:16

      ככלל כל מה שהעובד מקבל במסגרת עבודתו וכתוצאה מיחסי עובד מעביד חייב במס ככל שכר אחר. לעניין מניות שווין חייב בשכר, אך ניתן בתנאים מסוימים לדחות את ארוע המס ואף להקטין את שיעור המס, בכפוף לתנאים והמגבלות שנקבעו בפקודת מס הכנסה. בברכה עו"ד, (רו"ח) יצחק פוגל מנהל מפורום דיני מיסים