תגובה

  • פרילנסרית
    מנוי שנתי | 03/07/2009 11:13

    אני פרילנסרית טריה וקצת מבולבלת: אני עוסקת פטורה. מה אני אמורה לשלם ובאיזה אופן? ביטוח לאומי ומס הכנסה? מס הכנסה אני משלמת רק בסוף השנה?אני עובדת באופן קבוע עם מעסיקה פרטית על משכורת של בין 3000 ל- 4000 ש"ח. מה הפרוצדורה שהיא צריכה לעשות על מנת להוציא לי תלוש והאם זה אפשרי בכלל?אם היא מוציאה לי תלוש אז אני פטורה מהתשלומים הנ"ל? אם היא מוציאה לי תלוש אז זה אומר שהכסף עבור התשלומים האלה יוצא מכיסה?

    • תגובה
      שיר ורד | 03/07/2009 18:10

      ראשית, לא ברור מה הסיבות שאת מוגדרת כפרילנסארית ולא כשכירה, יש לכך השלכות הן לעניני חובת ניכויי מס והן לעניין קיום יחסי עובד מעביד.תשלום באמצעות תלוש משכורת יוצר חזקה לכאורה שמתקיימים יחסי עובד מעביד. במקרה כזה אכן מחובת המעסיק לגבות את המיסים משכרו של העובד , לצרף את חלק המעסיק ולהעביר לשלטונות המס.אם המעסיק לא מוכן לכך (בין השאר כדי לא ליצור חזקה של קיום יחסי עבוד מעביד), אזי עלייך לפתוח תיק במס הכנסה ובביטוח לאומי ולשלם מקדמות בהתאם להנחיות שתקבלי מהם.