פטור ממס שבח

  • שאלה לגבי מיסי שבח על 2 דירות וחנות
    שי | 02/07/2009 16:15

    אבא שלי ועוד 7 אחים שלו קיבלו בירושה 2 דירות מגורים וחנות רציתי לדעת האם ניתן לקבל פטור ממס שבח לגבי כל הנכסים במידה ואבא שלי מתכוון לקנות בכסף שיקבל דירה חדשה, ראיתי שיש סעיף כזה של מכירת כמה נכסים לקניית נכס שלישי. בנוסף רציתי לדעת איך יחושב המס שבת עבור כל אחד מהנכסים כולם נקנו פחות או יותר בתחילת שנות ה- 70. 2 דירות והחנות נמכרים כיום בסכום של 1100 בערך כל אחד. עורך הדין שלנו אמר שהחישוב פחות או יותר זה 10 אחוז מהסכום של שווי הרכישה נכון להיום ועוד 20 אחוז מהשבח האם זה נכון? כי באתרים שביררתי רשום שהמס על השבח הינו משהו כמו 46 אחוז? אם הינכם יכולים אשמח שתבהירו לי אחת ולתמיד איך בדיוק נעשה החישוב של המס שבח לגבי הדירות והחנות.

    • פטור ממס שבח
      שיר | 03/07/2009 18:05

      בתנאים מסוימים ניתן לקבל פטור ממס שבח על הדירות, אך לא על החנויות.מוצע שכל היורשים יפנו ליועץ המתמחה במס שבח בטרם חלוקת הירושה ליורשים. אם הם יחלקו שביעית מכל נכס, הם יאלצו לשלם מס שבח על הכל, אך ישנן חלוקות אחרות שיאפשרו לחסוך את מס השבח על הדירות.לחישוב מס השבח (במיוחד של החנות) יש למצוא את מסמכי הקניה של הנכסים , השקעות נוספות שבוצעו בהן, והאם היתה זכאות לניכוי פחת במשך השנים.יתכן שחלוקה הוגנת תהיה לניצול מקסימאלי של הפור ממס תהיה.שני אחים שלא יכולים לקבל פטור ממס שבח - ירשו את החנות.יתר האחים יחלקו 3 בכל חנות וינצלו זכות לפטור ממס שבח.פטור ממס שבח עשוי להפגע אם היה ניצול של פטור כזה במהלך 4 השנים האחרונות.

      • חישוב המס שבח
        שי | 05/07/2009 21:23

        לצערי החלוקה של הנכסים כבר נעשה לפי שמינית לכל יורש השאלה שלי זה על הדירות האם המס שבח במקרה הנוכחי עד 2001 יחושב לפי 46 אחוז או לפי 36 אחוז מיכיוון שמדובר כאן על קבוצה של אנשים (8) האם לחבר של אנשים המס שבח מחושב לפי 36 אחוז או 46 אחוז?

        • תשובה
          שיר ורד | 05/07/2009 23:58

          כל אחד מהם נחשב יורש בודד ויחוייב במדרגת המס השולי שלו על חלקו בשבח.

    • חישוב שבח ליורשים
      יצחק פוגל עו"ד (ורו"ח) | 06/07/2009 11:29

      הי שי שאלתך מורכבת טכנית לאור ריבוי היורשים. הייתי ממליץ כי לפני עשיית צעד כל היורשים יבחנו יחד מספר חלופות בהתחשב במצבם האישי של כל יורש יורש, לצורך מיקסום הרווח ותשלום מס מופחת. בברכה עו"ד, (רו"ח) יצחק פוגל מנהל פורום דיני מיסים

      • פטור ממס השבח
        שי | 07/07/2009 07:19

        דבר ראשון תודה רבה על התשובות, ורק רציתי לדעת דבר נוסף במידה ואבא שלי מתכוון לקנות דירה בכסף שיקבל מהירושה מהחלק השולי שלו, האם הוא יוכל לקבל פטור ממס השבח על 2 הדירות לפי הסעיף של מכירת 2 דירות וקניית דירה שלישית?

        • פטור לשתי דירות
          יצחק פוגל עו"ד (ורו"ח) | 07/07/2009 19:52

          כידוע לך הפטור מותנה במספר נאים כמו מן שחלף בן הרכישה למכירה וכן שווי הדירות הנמכרות ועלות הדירה הנרכשת. תאורטית ניצן לכלכל את העסקאות כדי למקסם את הטבות המס. בברכה עו"ד, (רו,ח) יצחק פוגל מנהל פורום דיני מיסים