מכירת שתי דירות

  • ברשותי 2 דירות עכשיו אני רוצה למכור את שתיהן בכדי
    טליה | 29/06/2009 11:45

    לקנות דירה אחת גדולה יותר. מבחינת מס שבח האם עליי להמתין 4 שנים בין מכירת דירה אחת לשניה? האם ישנם עוד מיסים שעליי להתחשב בהם בעשותי צעד זה? האם יש גובה תקרה מסויים למחירי הדירות שתחתיו לא משלמים מס שבח על 2 דירות?1.5 מליון ש"ח? האם קטין שגר איתנו וקונה דירה גם תחשב לו כדירה שניה למס רכישה ושבח?

    • מכירת שתי דירות
      יצחק פוגל עו"ד (ורו"ח) | 29/06/2009 19:43

      ראשית אני מניח שבגין הדירה הראשונה את זכאית לפטור, כנראה אחת ל-4 שנים. בכל מקרה רצוי למכור את הדירה שהמס בגינה הגבוה ביותר. כעיקרון פטור למכירת שתי דירות ניתן פעם אחת בחיים, והוא מותנה בתנאים הבאים: שתי המכירות בוצעו תוך שנה. הדירה החדשה נאכשה בתקופה של עד שנה לפני מכירת הדירה השנייה ולא יאוחר משנה לאחרי מכירת הדירה השנייה. סך הרכישה לפחות 75% מתמורת שתי הדירות יחד. שווי שתי הדירות יחד לא עלה על- 1796000 . אם השווי עלה על כך אך לא יותר מ- 2989000 , הרי שחלק מהדירה השנייה יחוייב במס יחסי. בברכה עו"ד, (רו"ח) יצחק פוגל מנהל פורום דיני מיסים