דירה שנייה

  • חישוב מס רכישה בקניית דירה מקבלן
    מיכאלה | 29/06/2009 11:12

    בקנותי דירה מקבלן "על הנייר" ברצוני לדעת תוך כמה זמן עלי למכור את דירתי הישנה שאני מתגוררת בה לצורך תשלום מס רכישה לדירה יחידה. לא ברור האם מדובר בשנה מיום חתימת החוזה עם הקבלן או 12 חודשים מיום מסירת הדירה לידיי? למה התכוון המחוקק האם בקניית דירה יד שניה ניתן למכור את הדירה הנוכחית תוך 24 חודשים בכדי שהדירה החדשה תחשב דירה יחידה?

    • דירה שנייה
      יצחק פוגל עו"ד (ורו"ח) | 29/06/2009 20:01

      לעניין יד שנייה, אכן 24 חודש. לעניין רכישה מקבלן, 12 חודשים ממועד המסירה המופיע בחוזה. אם בפועל חל איחור במסירה שלא באשמת הפונה, 12 חודש מקבלת החזקה בפועל. בברכה עו"ד, (רו"ח) יצחק פוגל מנהל פורום דיני מיסים