המשך [למס שבח]

  • מס שבח
    משה | 19/06/2009 14:17

    האם חל מס שבח על דירה שהושארה בירושה על ידי המנוח שלפני שנה רק. מכר דירה ורכש חדשה? שכאמור הושארה כיום בירושה לילדיו. ושאלה נוספת האם קיים פטור כלשהו ממס שבח ומהם הקרטריונים? תודה.

    • המשך [למס שבח]
      משה | 19/06/2009 17:07

      האם לעובדה שמדובר במנוח שהיה חולה אלצהיימר ונכות 100 אחוז יש השפעה לפטור ? שכן הדירה שנמכרה לא התאימה לצרכים של הנכה וכבן וכאפוטרופוס קיבלתי אישור מבית משפט להחליף לדירה הולמת. וכיום כאמור הנני נמצא בדילמה. למכור או לחכות עד יעברו 4 שנים מהרכישה.

      • מכירת דירת ירושה
        מומחיקו | 21/06/2009 13:42

        שלום רב משה, אחד התנאים של סעיף הירושה, סעיף 49ב (5) לחוק מיסוי מקרקעין הוא שלו המוריש היה בחיים הוא היה זכאי למכור את הדירה בפטור ממס שבח. מנתוני שאלתך המנוח מכר דירת מגורים בפטור ממס שבח כשנה לפני מותו. אם כך הוא, יורשיו לא יכולים לעשות שימוש בפטור הירושה הנ"ל. היה וזו היתה דירתו היחידה של המנוח, הרי למוכרים עומדת הזכות למכור את הדירה בהתאם לאחד מסעיפי הפטור הקבועים בסעיף 49ב לחוק, לפי המקרה ולפי נתוניהם האישיים כיורשים. אין חשיבות לעניין היותו של המנוח נכה ולצורך המוסבר בהחלפת דירתו.

        • דירת ירושה
          יצחק פוגל עו"ד (ורו"ח) | 21/06/2009 22:17

          אם הבנתי נכון לאביך הייתה דירה אחת בפטירתו שאותה הוריש לך. התנאי הנוסף שהוא היה זכאי לפטור. תנאי זה יתקיים במוקדם בין הבאים או 4 שנים מהמכירה האחרונה שלו. אפשרות נוספת להמתין רק 18 חודש וזאת בתנאי שלאביך לא הייתה יותר מדירה אחת במקביל ב-4 השנים שיקדמו למכירת הדירה הנוכחית. (רכישת דירה כתחליף לדירה הנמכרת עד 18 חודש לפניה, לא פוגעת בהיות הדירה דירת יחיד.) כמובן אם התנאי לא מתקיים, תמיד אפשר לנצל פטור אישי אם ישנו. בברכה בברכה עו"ד, (רו"ח) יצחק פוגל מהל פורום דיני מיסים