ביקורת מ"ה

  • מס הכנסה על השכרת דירה והשכרת צימר
    אורי | 16/06/2009 16:09

    שלום. להורים שלי יש דירה שהם משכירים ויש להם גם צימר שמושכר לעיתים. ומשמש גם לאורחים כמו חברים ילדים שבאים לשבת או לחופש ללא תשלום , שאלתי היא מה גובה ההכנסות השנתי שעליהם להגיע על מנת לשלם מס הכנסה. הם מדווחים מדי שנה על הכנסותיהם למס הכנסה. אשמח למישהו שיוכל להאיר את עיני בנושא . מדובר באנשים מבוגרים (למעלה מ-70) ישרים ולא מחפשים הרפתקאות , והשבוע פשוט נחתו עליהם ממס הכנסה והם בלחץ לא נורמלי. תודה מראש

    • ביקורת מ"ה
      יצחק פוגל עו"ד (ורו"ח) | 17/06/2009 10:46

      אם הם נפלו לביקורת, המלצתי שישכרו יועץ מס או רו"ח כי מהנסיון זה יעלה יותר. לעצם העניין,צריך לבחון אם זה הגיע לכדי עסק או שזה במישור הפרטי ואז קיים פטור עד 4500 ש"ח לחודש תלוי בשנה או 10% מס אם עמד בתנאים. בברכה עו,ד, (רו,ח) יצחק פוגל מנהל פורום דיני מיסים

      • לא הבנתי את העניין לכדי עסק או שזה במישור הפרטי
        אורי | 17/06/2009 11:46

        מדובר בצימר במרכז ירושלים שלפעמים גם שבועות ארוכים אינו מושכר. הכנסותיהם מהצימר לא מגיעות ל-10000 שקל לשנה.

        • שיתעקשו שההכנסה פטורה ממס  לת
          יצחק פוגל עו"ד (ורו"ח) | 17/06/2009 21:35

      • הכנסות מהצימרים אינן פטורות ממס הכנסה וממע"מ
        אלעד רוזנטל | 18/06/2009 11:20

        ככלל, הכנסה מצימר הינה הכנסה עסקית ויש חובה לדווח על "פתיחת העסק" למס הכנסה ולפתוח תיק במע"מ (עוסק מורשה או עוסק פטור). הכנסה מצימר אינה הכנסה מהשכרת דירה למגורים, אשר פטורה, כאמור, מדיווח ובמקרים מסוימים מתשלום מס.

        • הבהרה
          יצחק פוגל עו"ד (ורו"ח) | 21/06/2009 23:12

          בהתאם להוראת פרשנות מע"מ 2/97, אם השטח נטו של הצימר הינו פחות מ-26 מ"ר (מגורים בלבד וללא מטבחון ושרותים) לא רואים בו מלון ולכן ההכנסות ממנו פטורות ממע"מ ומהוות השכים. באם אלו התנאים הרי שמע"מ לא יחול. לעניין מ"ה באם אתם רק משכירים חדרים למגורים, ולא נותנים שרותים נוספים וכפי שציינתם התדירות קטנה ביותר, לטעמי ניתן לגזור גזירה שווה ממע"מ וגם כאן לראות בכך השכרה למגורים. בברכה עו"ד, (רו"ח) יצחק פוגל מהל פורום דיני מיסים