חישוב פחת

  • חישוב פחת במכירת דירה
    יעקב | 10/06/2009 00:07

    מהו חישוב הפחת לענין תשלום מס שבח, לדירה שהושכרה למשרד וכעת נמכרת, והאם מס שבח מוריד פחת גם ממס הרכישה ששולם בקניית הדירה?

    • חישוב פחת
      יצחק פוגל עו"ד (ורו"ח) | 10/06/2009 10:00

      באם טרם מכרתם יש לבחון האם כדאי לחכות 4 שנים ובנתיים להשכיר למגורים ואז אולי יתקבל הפטור. אם אין זכאות לפטור הפסיקה קבעה כי יופחת כל הפחת שהיה ניתן לניכוי, גם אם לא נוכה בפועל. מס רכישה הינו חלק מעלות הנכס ולכן ניתן לקבל בגינו פחת בשיעור השווה לנכס (על 2/3 בדר"]כ היות ו-1/3 מיוחס לקרקע) בברכה עו"ד, (רו"ח) יצחק פוגל מנהל פורום דיני מיסים

      • מהו שיעור הפחת שהיה ניתן לנכות?
        יעקב | 10/06/2009 11:57

        תודה על ההתייחסות, מהו שיעור הפחת שהיה ניתן לנכות? ואם נוכה בפועל פחות האם זה ישפיע על הניכוי במכירה. כמו כן האם מס שבח מנכה פחת גם מתשלומי מס הרכישה ששולמו בקניית הנכס? והאם ידוע על איזה פסיקה בענין? תודה מראש

        • הפחת הבסיסי 4% והשאר יחסי כפי שציינתי  לת
          יצחק פוגל עו"ד (ורו"ח) | 11/06/2009 19:11