מס רכישה

  • מס רכישה
    דוד | 07/06/2009 16:34

    שלום רב! אשמח אם תעזרו לי ! בעז"ה אנו עומדים לרכוש בית על שטח של 500 מ"ר. מחירו - 1300000 ש"ח. הבית הוא בית ישן ואנו רוצים לשפצו על מנת להתגורר בו.. יש זכויות בניה על המגרש שאיננו מתכוונים לממשם עדיין.. כמה מס רכישה נצטרך לשלם? האם על הבית או על זכויות הבניה? אנו עומדים להשקיע ממון רב בשיפוץ! תודה רבה!

    • מס רכישה
      מומחיקו | 07/06/2009 18:08

      מס הרכישה חל על שווי העיסקה ולא על שווי זכויות הבנייה הנוספות (שבמכירתן המוכר יחוב במס שבח, שכן אינן נכנסות בגדרו של הפטור לדירת מגורים מזכה). בהנחה כי עסקינו בדירת מגורים מזכה כהגדרתה בחוק, אזי על מנת ליתן מענה הולם לפנייתך יש לדעת מה גודל השטח הבנוי, שכן היה ושטח הבית הבנוי זניח לגודל הקרקע, פקיד המס יכול לטעון שלמעשה רכשת קרקע (ממוסה ב- 5% מס רכישה) ולא בית מגורים. על מנת לקבוע את גובה המס אנא ציין האם הדירה הנ"ל הינה דירתכם היחידה, אם לאו ?

      • תודה לכם. גודל הבית הבנוי כ 120 מ"ר.
        דוד | 09/06/2009 09:42

        זוהי דירתנו היחידה. אודה לכם מאוד אם תענו לי. יצחק פוגל, לא כל כך הבנתי את תשובתך... תודה דוד

    • מס רכישה
      יצחק פוגל עו"ד (ורו"ח) | 08/06/2009 19:39

      לדוד על השיפוף לא חל מס רכישה. לגבי הבית, היה ומוכר תוצא שומת פטור, ובהתאם לסכום סביר להניח שכך יקרה, גם בידיכם יראו רכישת דירת מגורים. לעניין מס רכישה יש הבדל אם יש לכם דירה נוספת, שאז תשלם51,898 ש"ח ואם זו דירה יחידה 9567 ש"ח. היה ויבוצע פיצול לזכויות בנייה למוכר הרי שיש סיכון שיעשו זאת גם לך, ועל חלק זה מס הרכישה הוא 5%. בברכה עו"ד, (רו"ח) יצחק פוגל מנהל פורום דיני מיסים