3 שאלות נוספות ודחופות

  • דחוף דחוף דחוף בשל יציאה לטיול
    ליאור ר. | 27/05/2009 03:08

    ד' סיוון התשס"ט, יום רביעי, 27 מאי 2009, 02:24 לילה. שלום רב יצחק פוגל - עורך דין רואה חשבון. אני נוסע במפתיע לנסיעה בטבע ממחר בבוקר יום חמישי ועד סוף יום ראשון - 31/05/2009. כתוצאה מכך עלי להגיש את דוח מס ההכנסה כבר היום - 27/05/2009. ברצוני לקבל ממך תשובות חשובות אנא השב לי כמה שיותר מהר כי בעקבות זה אני אבצע את הדו"ח. אני מוגדר כחייל משוחרר נכון לשנת 2008. סך ההכנסה השנתית שלי כשכיר הייתה כ- 17,000 שח במקום עבודה אחד. במקום עבודה שני שלא היה חופף לראשון סך ההכנסה השנתית הייתה כ- 2850 שח (כל זה לפי טפסי 106 למרות שקיבלתי בשנת 2009 סכומים נוספים לגבי העבודה בשנת 2008 - עוד כ- 3000 שח). סך הריבית מהבנק (טופס 867 מהבנק) הייתה כ- 857 שח (20%) - שדה 126, + 482 שח (15%) שדה 078. מזה שולם מס של כ- 244 שח שדה 043. סך ההכנסות בעסקאות במט"ח - מטבע חוץ מטעם ברוקר כפי שהוא מגדיר את עצמו בטופס 867א למרות שאני ביצעתי את הפועלות והוא היה בית המסחר הן כ- 1768 ש"ח הכנסות ב- 62 פעולות. עליהם שולם מס של כ- 31 שח. בנוסף יש לי עוסק פטור שההכנסה שלו הייתה 1604 שח (הכנסה שנתית). ההוצאות השנתיות ממנו מסתכמות בכ- 15591 שח. הסתובבתי בארץ באוטובוסים רק הוצאות הנסיעה היו מעל 7217 שח בתחבורה ציבורית בלבד! כמובן על הכל קבלות ורשמתי את כל הנסיעות כל חודש כקבוצה כי רק הזמן כל פעם לרשום היה הופך אותי לפקיד במקום להתמקד בדברים יותר מעשיים. כמו כן השקעתי כהלוואת בעלים בחברה פרטית/מיזם פרטי בשנת 2007 כ- 127,500 שח ואני לא רואה שקל ממנו ונראה כי פעלו איתי לא בתום לב מאחר והם לא עובדים על פי התקנון וגם התקנון שנתנו לי לפני היה "טעות" כהגדרתם. למרות שביקשתי את כל כספי חזרה (זה היה הלוואה בעלים - הכנסתי את זה כהצהרת הון שאני גם מגיש מחר אך לא לדוח השנתי כי הכנסות מזה לא ראיתי, כולי תקווה שכספי שעמלתי עליו רבות וכן פיצויים מתאונת הדרכים שעברתי בעבר לא הלך לטימיון). יש בידי טופס 161 מתוקן רק לפני מספר ימים ממקום העבודה בו פוטרתי באוקטובר 2008 (עבדתי כשנה) בו שולמו לי עוד כ- 44 שח.. בכל מקרה המעביד שם טען שקיבלתי כספים בעוד לא קיבלתי את כל הכספים שם (חסרים כ- 25 שח מתוך 1409 שח פיצויים). את רוב הפיצויים קיבלתי בשנת 2008. מאחר והפיצויים כה נמוכים קיבלתי אותם בהמחאה מהמעביד בלי איזה אישור ממס הכנסה למעט כאמור 25 שח מקרן "עדי" שלא קיבלתי ואין לי מושג איך אני אמור לקבל. כמו כן אני טוען שהפיצויים אמורים להיות גבוהים יותר וכן השכר אמור להיות גבוה יותר. טפסים שאין ברשותי: 1. מילואים יום אחד שקיבלתי את התשלום רק בשנת 2008 מטעם ביטוח לאומי מדובר על כ- 126 שח. אין לי מושג אם ניכו לי משם מס. 2. דוח של חברת הראל על ערך תיק הפנסיה שהופסק להעביר לשם כספים בספטמבר 2008 פניתי אל ביטוח לאומי ואל הראל אך עד היום לא קיבלתי את הטפסים. שאלתי לכבודו: 1. מאחר וסך ההכנסות שלי (לפני הוצאות) לא מגיעות לתיקרת המס המחייבת האם אני יכול להעביר את ההפסדים מהעוסק הפטור (בסך של כ- 15591 שח) לשנה בה יהיה לי רווח שאני יוכל לקזז אותם (על טופס 1344) . אם כן כיצד בבקשה עלי לעשות זאת בטפסים השונים שיש לי (1344+1301). פקידי מס הכנסה לא רצו לומר לי שיש לי כזו אפשרות ויועץ מס רצה לקחת לי 2000 שח על ייעוץ - שזה הרבה מעבר לסך ההכנסה של כל העוסק הפטור שלי - דבר הזוי בפני עצמו. 2. האם אני אמור להצהיר משהו על הלוואת הבעלים בטופס 1301 או רק בהצהרת הון. כאמור אגורה לא ראיתי משם לא בשנת 2007 ולא בשנת 2008 כולה וגם עד כה לא בשנת 2009. 3. האם העסקות במטח בחברת מסחר בטופס 867א של בית המסחר נחשבות בהצהרה כיאלו הוא ניקה את מלוא המס במקור? או שעלי לבדוק זאת? האם עלי לצרף את כל העסקאות. כי הם רק בדולרים מוצגים. עסקאות במטח הם עסקאות בו אני מפקיד ביטחונות בבית המסחר ומשחק כמו בקזינו חוקי. אם מרוויח מרוויח אם מפסיד אז מפסיד. הם הגדירו בחוזה שאין צורך ברשיון מאחר וזה לפי ההגדרה שלהם לא נייר ערך. בעמודת של טופס 867 הם הגדירו זאת כמטח במיוד נייר ערך בישראל. אודה על תשובות בהולות בנושא תודה רבה רבה רבה רבה

    • 3 שאלות נוספות ודחופות
      ליאור ר | 27/05/2009 03:32

      4. האם הטפסים של הראל - לשנת 2008 רלוונטים? הייתכן שניקו לי משם מס? האם ייתכן ויש שם הפסדים שאני גם יכול לגרור לשנים אחרות? בידי רק טופס רבעוני מ-01/01/2008 עד 30/09/2008 בו הפסידו. אם כן לא אני מכניס זאת על פי הדוח הרבעוני הזה והאם הוא בכלל קביל? 5. האם עלי להעביר למס הכנסה את טופס 161 למרות שיש פטור ושוחרר רוב הכסף של הפיצויים על ידי המחאה המעביד? האם בהגשת טופס 161 לרשות המיסים אני אמור לקבל את ה- 25 שח הנוספים? האם עלי לציין באיזה מקום בדוח שלא קיבלתי את ה-25 שח ואני זכאי להם? כאמור של חברת עדי. 6. האם מס הכנסה למרות שאין לי את הטופס מביטוח לאומי לגבי ההכנסה מהמילואים וגם לא של חברת הראל בנושא הפנסיה ואי כושר עבודה וקופת גמל יכול לקבל את הנתונים ולהשלים זאת בעצמו? תודה רבה רבה רבה.

    • הסברים לטופס 1344
      ליאור ר. | 27/05/2009 05:48

      ד סיוון התשס"ט, רביעי - 05:37 לפנות בוקר. כמו שניתן להבין אני לא ישן מכך... במידה וניתן לדחת הפסדים כיצד עלי למלא את טופס 1344. כיצד מחשבים אינפלציה? בשנת 2007 הם קיזזו לי את כל ההוצאות מההכנסות למרות שלא הייתי אמור לשלם כלל מס בשל 4.25 נקודות זיכוי והכנסה שהייתה נמוכה מהתקרה הזו. זה לא פטור ממס אלא זיכוי ממס והפקידה שם שישבה איתי מסרה שיש הבדל. השאלה אם אני מתכנן בעוד מספר שנים להפוך את העוסק הפטור לעוסק מצליח. ואולי אף לקחת את ההכנסות אם יהיו כאלו מהמסחר ב"קזינו" המטח עבור תפעול העוסק הפטור שכלל נוגע לענייני תוספי המזון...(עוד לא רשמתי אותו בספרי העוסק מאחר וזה כרגע רק משחק) האם אוכל להתקזז עם ההפסדים של ההקמה. העוסק רק בן שנתיים ותכננתי 5 שנים הפסד. בשל טראומה נוראית שעברתי לפני כשנה וחצי ייתכן וזה יקח יותר זמן. אני רוצה להצליח בו ולכן משקיע בו. לצורכי ביטוח לאומי אני עצמאי שלא עונה להגדרה. מה זה דו"ח התאמה לצורכי מס בטופס 1344- סעיף 4 שם. אני לא מבין איך למלא את זה. אני קורא את הספרים ולא מבין את השפה שם. נראת לי יותר מדי מסובכת. ופרשוניות שעלולות לעלות לי ביוקר. להלן הקישור לטופס מרשות המיסים. אני אומנם מדבר על סכומים של הכנסות מאוד קטנות (כ- 19500 ש"ח כשכיר, עוד 1750 שח לערך מהקזינו מטח שכרגע אגב כבר מפסיד הרבה, עוד כ- 1000 שח בבנק ועוד כ- 1600 שח מהעוסק הפטור) אך אני רוצה להתחיל את הכל על רגל ימין ושאהיה בעזרת השם (ובעזרתי והסובבים גם מהפורום כאן) מבין כשהיה גדול אדע שהרואה חשבון שלי בעתיד יעשה את מלכתו נאמנה ו/או שאהיה הרואה החשבון של עצמי . כעת בשל הטראומה אני לא קולט דברים ויש לי קשיים רבים ואישיים שלא מאפשרים לי פשוט ללמוד למרות מאמצעים רבים שאני עושה ומשקיע שעות על גבי שעות בהבנת דברים. ייתכן ובעתיד הקרוב הוגדר לצערי כחסר ישע בגין הטרומה הנוראית שעברתי ולא זאת מטרתי כאן. בשל ניסיון להציל את עצמי ואת העוסק לקחתי גם עו"ד השנה ושכר הטרחה שלו 5 ספרות והסיפריה הראשונה היא 2. בספרים החשבתי זאת כהוצאה שאני מתכוון גם אותה להכניס כחלק מהוצאות העוסק. כי בלעדי זה אני והעוסק הפטור בטוטאלוס טוטאלי. זה ניסיון לשקם את עצמי ואת העוסק. תמיד שהלכתי לאלו במס הכנסה הם נראים נחמדים. אך ברגע שאני רוצה לדחות את ההפסדים הם אומרים לי שאי אפשר ואני מרגיש באינטואיציה וממה שקראתי שיש לי הרגשה שכן אפשר לעשות בדרך לא מסובכת העברת הפסדים לשנים אחרי שאוכל להתקזז עם הכנסות חייבות. שנת 2008 היא השנה האחרונה בה הייתי זכאי ל- 4.25 נקודות וכעת בשנת 2009 אני עובר ל- 2.25 נקודות זיכוי. פשוט אני רוצה לנצל את האפשרויות שמציע החוק ולא בגלל הקשיים שלי להיות עד כדי כך תמים ובעתיד לשלם מס שאני יכול כעת בתכנון מס נכון לא לשלם בעתיד מס בגין קיזוז הפסדים של השנה הזו. אני מצטער שבשנה שעברה לא נתקלתי בפורום שלכם. האם אני יכול לבקש להסיר את קיזוז ההפסדים משנה שעברה ולהעביר אותם גם ליתרה לשנה בה הרוויח ואצטרך לשלם מס? מדובר בשנה שעברה על כהפסד כזכור לי כעת כ- 22000 שח ורווח לפני הפסד כ-4000 שח לערך. הם קיזזו ויצא סך הכנסה שנתתי של כ- 26000 מכל 2007. נראה לי שיכולתי לקזז פשוט אני לא יודע איך. אודה מאוד על עזרה בנושא בשל המצב.

      • ביקרתי אצל מס הכנסה
        ליאור ר. | 27/05/2009 17:41

        לטענת הפקיד: כל מה שניתן לקזז השנה מסך ההכנסות שלי כשכיר יש לקזז. במידה ולא אקזז לא אוכל לקזז בשנים לאחר מכן. פתח את ספר החוקים 28+29 וקרא... ומה שמצאתי הינו הדבר הבא הציטוט (ההדגשות שלי) 28. קיזוז הפסד (א) הפסד שהיה לאדם בעסק או במשלח-יד בשנת המס ושאילו היה ריווח היה נישום לפי פקודה זו, ניתן לקיזוז כנגד סך כל הכנסתו החייבת של אותו אדם ממקורות אחרים באותה שנת מס. (ב) מקום שלא ניתן לקזז את כל ההפסד בשנת מס כאמור, יועבר סכום ההפסד שלא קוזז לשנים הבאות בזו אחר זו ויקוזז כנגד סך כל הכנסתו החייבת של אותו אדם באותן השנים מעסק או משלח יד, לרבות ריווח הון בעסק או משלח יד, או שיקוזז כנגד סך כל הכנסתו החייבת של אותו אדם, באותן השנים, לפי סעיף 2(2) בהתקיים כל התנאים המפורטים להלן, והכל ובלבד שאם ניתן לקזז את ההפסד באחת השנים, לא יותר לקזזו בשנה שלאחריה: (1) לאותו אדם לא היתה הכנסה מעסק או ממשלח יד בשנת הקיזוז; (היה לי). (2) אותו אדם חדל לעסוק בעסק או במשלח היד שאת ההפסד שהיה לו בו הוא מבקש לקזז (לא חדלתי). (3) מקורו של ההפסד שהיה לאותו אדם אינו מחברת בית כמשמעותה בסעיף (מה זה מחברת בית?) 64, מחברה משפחתית כמשמעותה בסעיף 64א או מחברה שקופה כהגדרתה (מה זו חברה שקופה) בסעיף 64א1(א); (ג) על אף האמור בסעיפים קטנים (א) ו-(ב), אם ביקש זאת נישום לא יקוזז הפסד לפי סעיף זה כנגד ריווח הון שהוא סכום אינפלציוני או כנגד רווח הון, ריבית או דיבידנד אם שיעור המס החל עליהם אינו עולה על 20%. (ד) הפסד שהיה לאדם במטע הדרים שניטע מורכב, בשנים החמישית והשישית מתחילת שנת המס שבה ניטע יקוזז כנגד הכנסתו מאותו מטע בלבד בשנה השישית והשביעית. (ה) הפסד שהיה לאדם במטע הדרים שניטע לא מורכב, בשנים השישית והשביעית מתחילת שנת המס שבה ניטע, יקוזז כנגד הכנסתו מאותו מטע בלבד בשנה השביעית והשמינית. (ו) הפסד שלא ניתן לקזזו כאמור בסעיפים (ד) ו-(ה) יחולו עליו הוראות סעיף קטן (ב). (ז) לענין הסעיפים הקטנים (ד) ו-(ה) יראו מטע הדרים שניטע לאחר 30 בנובמבר של כל שנה כאילו ניטע בחודש הראשון של שנת המס שלאחריה. (ח) הפסד שהיה לאדם מהשכרת בנין ניתן לקזזו כנגד הכנסתו מאותו בנין בשנים הבאות. (ט) בוטל. (י) בסעיף זה, "הכנסה חייבת" ו"ריווח הון" - לרבות שבח כמשמעותו לפי סעיף 6 לחוק מס שבח מקרקעין, תשכ"ג-1963 (להלן-שבח מקרקעין). שאלתי מחולקת למספר חלקים: א. העוסק הוא חדש והיה צפי של 5 שנים הפסדים. האם אני יכול לקבוע מול מס הכנסה שאני רוצה קיזוז רק כנגד הכנסתי מהעוסק ולא מיתר הכנסותי אותה שנה? וזאת מתוך הגינות ולאו דווקא כפי שהפקיד אמר שיש בדברי איזו רמיזה על כך שאני רוצה להקטין רק את המס שמשולם ולא מסיבה מוצדקת (דבריו לא נכונים - אני ככה במילא חשבתי שיהיו הפסדים אך לא תיארתי לי שההכנסות יהיו כה קטנות). האם אני לא מקזז השנה הפסדים על פי החוק אני לא יכול לקזז בשנה שלאחריה.. אך המחוקק לא קבע שאין אפשרות לקזז בשנה שלאחריה האחריה. כלומר אם רצה לעשות כן היה פשוט כותב: לא יותר כלל לקזז בשנים שלאחר מכן. הוא השתמש רק בשנה שלאחריה. פקיד המס לא קיבל זאת ופירש זאת ככל השנים לאחר השנה בה ניתן היה לקזז. שאלתי מי צודק? כי במידה ואני צודק אכן לא כדאי לי לקזז כל השנה. וכפועל יוצא מכך לא אוכל לקזז שנה הבאה את ההפסד של השנה אך אוכל לקזז מאותה שנה אם ארצה בכך וכן בעוד שנתיים לקזז את השנה הנוכחית. אודה על מענה בנושא ואת הבנתך מתוך ניסיונך. תודה.

    • חבל שלא עניתם לי בזמן
      ליאור ר. | 27/05/2009 19:45

      בכל מקרה אודה אם כן תוכלו להגיב על הדברים כדי שאחרים ילמדו ממקרה זה וגם אני לשנים הבאות. מה שעשיתי הוא בדיוק כמו בשנה שעברה: כל ההכנסות כשכיר+עסק פחות הוצאות בעסק = להכנסה הרגילה אותה שנה. בנוסף יש מסמך של ביטוח לאומי לגבי יום מילואים שאין לי אותו. אני מניח שגם שם הורידו מס - כתבתי להם שאין לי את הטופס. כמו כן כתבתי שחברת הראל פנסיה לא נתנה לי את הטופס השנתי ואולי גם שם יש דברים חשובים שניתן להתקזז איתם. לגבי ההון מעסקאות מטח - כתבתי זאת בשורה שטופס 1322 ביקש וכן ביקשתי כספים שהורידו לי משם בחזרה כי אני הוגדרתי כחייל משוחרר. לא דחיתי הוצאות לשנים אחרות אך סך השכר שלי פחות ההוצאות הגיע לכ- 5000 שח. זאת השנה הכלכלית הכי גרועה שהייתה לי ושנת 2009 כבר עוד יותר גרועה ממנה בהרבה. ביטוח לאומי גם לא מעניק לי דמי אבטלה כי המעביד משנת 2007 מסרב למסור לידי את המשכורות ודוח השעות והימים המדוייק שעבדתי (הוא העביד אותי הרבה מעבר לחוק המותר - 320 שעות לחודש, כ-60 ימים ללא יום מנוחה אחד - כ-60 ימים רצופים 7 ימים בשבוע). יש מעבידים שפשוט אסור לעבוד אצלהם.