דירת ירושה

  • מיסוי - דירה מירושה
    סיגלית | 25/05/2009 20:33

    אנו 3 אחים ויש ברשותנו דירת ירושה , בעקרון עם מכירת הדירה , אילו מיסים עלינו לשלם , ומהם האחוזים. ובכלל מה התהליך למכירת דירה שהתקבלה בירושה מהורינו.

    • דירת ירושה
      יצחק פוגל עו"ד (ורו"ח) | 25/05/2009 23:08

      התשובה מתייחסת להיבטי מס בלבד. מי המוריש. האם היו למוריש דירות נוספות בפטירתו. האם המוריש ניצל פטור לדירת מגורים ב-4 השנים האחרונות לחייו. האם היורשים ניצלו פטור למגורים ב-4 שנים האחרונות האם ליורשים דירות נוספות

      • מס על ירושה
        אפי | 27/05/2009 13:38

        מניסיוני (לצערי) אם היורש לא מכר ב 4 השנים האחרונות דירה הרי שהוא פטור ממס. כמו כן גם אם המוריש לא מכר דירה ב 4 שנים האחרונות אזי היורשים פטורים. אבל נא לשים לב מיום מכירת הירושה לא תוכל למכור דירה בבעלותך במשך 4 שנים אלא אם תשלם מס על מכירה זו. כך שאם מי מהיורשים חושב למכור דירה ב 4 השנים הקרובות או מכר דירה ב 4 השנים האחרונות, מוטב שיגיע להסכם ג'נטלמני עם היורשים האחרים כך שרק "הם" ימכרו את הדירה אבל תכלס יתנו לו את חלקו "במתנה" כי אף אחד לא יכול להגיד לי מה לעשות עם הכסף שלי. הכי טוב להיתיעץ עם עו"ד

      • מיסוי על דירה מירושה
        סיגלית | 27/05/2009 19:28

        המוריש הוא אמא שהייתה אלמנה. לא היו ברשותה דירות נוספות ולא מכרה ב- 30 שנה שום בית לכל אחד מהיורשים דירת מגורים אחת שבה הוא מתגורר. אח אחד - מכר את דירתו הקודמת לפני 16 שנה. אח שני - מכר את דירתו לפני 20 שנה. אחות נוספת - מכרה את דירתה לפני למעלה מ- 7 שנים. **מה קורה כעת . ובכלל מה גובה המיסוי ואיזה היטלים צריך לשלם?

        • על פי הנתונים קיים פטור לדירת ירושה 49(ב)(5) שינו פוגע בפטורים אחרים  לת
          יצחק פוגל עו"ד (ורו"ח) | 05/06/2009 18:40

    • מיסים-ירושה
      moran | 27/05/2009 16:13

      לך קצת יותר פרטים לגבי העיניין