ושאלה נוספת

  • מס על ירושה
    shooshoo | 18/05/2009 07:38

    ראשית,תודות על הפורום המבורך. אימי ירשה דירה מאימה שווי הדירה 750 א' ש"ח המתחלקים בינה לבין אחיה. האם אימי צריכה לשלם מס כלשהוא עבור חלקה ,כאשר תרצה למכור את הדירה?

    • ושאלה נוספת
      shooshoo | 18/05/2009 07:39

      כמה מס היא תצטרך לשלם על סכום זה?

      • דירת ירושה
        יצחק פוגל עו"ד (ורו"ח) | 19/05/2009 14:04

        דירת מגורים מזכה שנתקבלה בירושה פטורה ממס באם למוריש היתה דירה אחת בלבד בעת פטירתו והמוריש הוא הורה או בן זוג וכן שאם הוא היה בחיים ומוכר אותה הוא היה זכאי לפטור. אם תנאים אלו לא מתקימים קיים פטור רגיל אחת ל-4 שנים, או למי שזו דירתו היחידה וב-4 השנים האחרונות לא היו לו בעת ובעונה אחת יותר מדירה אחת אחת ל-18 חודש. שיעור המס באם יחול, תלוי במועד רכישת הדירה על ידי המוריש. בברכה עו"ד, (רו"ח) יצחק פוגל מנהל פורום דיני מיסים

        • תודה רבה לך :-)  לת
          shooshoo | 20/05/2009 21:51