חפצי אומנות

  • דיני המס ויצירות אמנות
    נטלי | 07/05/2009 13:25

    שלום רציתי לדעת האם דיני המס מתייחסים באופן שונה ליצירות אמנות, וכיצד ממסים חפצי אמנות עבור אדם פרטי ועסקץ

    • חפצי אומנות
      יצחק פוגל עו"ד (ורו"ח) | 08/05/2009 17:47

      לנטלי שאלת שאלה כללית ואענה בכלליות. במישור הפרטי, בהנחה שמדובר במשהו חד פעמי, שאדם שקנה בעבר תמונה לביתו והיום מכרה, אין חיוב במס. לגבי הצייר, זה סיפוא אחר, ומדובר בדר"כ בהכנסה עסקית. מי שעסקו בקנייה ומכירה של דברי אומנות, זה המלאי שלוו, וברור שהוא חייב במס. לגבי חברה, שקנתה נכס להשקעה או עסק, המדובר ברווח הון. בברכה עו"ד, (רו"ח) יצחק פוגל מנהל פורום דיני מיסים

      • תודה, שאלה ספציפית עכשיו...
        נטלי | 09/05/2009 13:31

        אני מתענינת לדעת האם דיני המס מעודדים באופן זה או אחר יצירת אמנות ומסחר בה ומכאן האם יש דין שונה (לדוגמא עולה לי ההשוואה לניירות ערך, שם לפני כמה שנים כן החליטו למסות את המסחר) ושאלה נוספת - כיצד מבחינים בין אדם פרטי שקונה חפצי אמנות לבין אדם שסוחר בהם, כלומר מתי נתחיל לראות בו כעוסק ולא כאדם פרטי ואז כן נחייב ברווח הון. ניסיתי לחפש בפסיקה מקרה כזה אך לא הצלחתי למצוא.

        • המשך
          יצחק פוגל עו"ד (ורו"ח) | 10/05/2009 12:19

          שאלת שאלה קשה כי זו שאלה עובדתית. בעניין המדיניות אין להשוות בין ניירות ערך שזה נפוץ לאומנות שזה די נדיר. ברור שעל עסקה חד פעמית של מכירת חפץ בעל ותק לא ישולם מס, ומצד שני אם יתברר כי מדובר באדם שמחפש מציאות ואז מוכר אותם זה עלול להעיד על עסקת אקראי לפחות. בברכה עו"ד, (רו"ח) יצחק פוגל מנהל פורום דיני מיסים