החזרי מס

  • שאלה בקשר להחזר מס הכנסה
    דנה | 27/04/2009 13:25

    שלום וברכה, שמי דנה, בת 31,נשואה +1 ב18/11/08 יצאתי לחופשת לידה.(עבדתי שנתיים וחצי כשכירה). בתום החופשה, התפטרתי לשם גידול הילד וכעת איני עובדת מזה חודשיים+. בשל ההתפטרות , אני זכאית לחתום אבטלה בתום 90 יום מיום העזיבה, לכן החל מסוף חודש מאי אתחיל לחתום אבטלה. האם זה נכון שמגיעים לי החזרי מס בשל חופשת לידה בה משלמים 70 % מהשכר ועבור החודשים בהם איני מועסקת? במידהע וכן, מה הפרוצדורה והיכן מורידים טפסים רלונטיים? - תודה רבה.

    • החזרי מס
      יצחק פוגל עו"ד (ורו"ח) | 27/04/2009 13:29

      לדנה שלום ראשית על חופשת לידה מקבלים 100% מהשכר ולא 70%. בעכל מקרה יש טעם לבדוק את זכותך להחזר. (אם קיבלת את הכסף מביטוח לאומי ב-2009 זה יגדיל את ההחזר. באתר רשות המיסים יש גם טפסים וגם מחשבון בדיקה. אם בשנת 2009 שילמת מס, תהיי זכאית להחזר היות ובין היתר לא עבדת חלק מהשנה. בכבוד רב עו"ד, (רו"ח) יצחק פוגל מנהל פורום דיני מיסים בכבוד רב עו"ד, (רו"ח) יצחק פוגל מנהל פורום דיני מיסים

    • השלמה קטנטנה לעניין ההחתמה לאבטלה
      סיגלית ש. עו"ד | 30/04/2009 08:51

      ראיתי כי ציינת שבתום 90 ימים את תתחילי לחתום אבטלה. שימי לב, כדי למצות את זכויותייך וכדי שלא תיפגעי. מומלץ כי תיגשי פעם ראשונה ללשכת התעסוקה לחתום אבטלה בתכוף למועד סיום עבודתך. רק לאחר מכן (לאחר הפעם הראשונה) המתיני את 90 הימים וחיזרי לחתום אבטלה ברצף אחת לשבוע.