ס' 20 לחוק מע"מ

  • חשבונית עצמית ועוסק פטור
    ישראל | 27/04/2009 09:39

    חנות ששוכרים אותה שני עוסקים כל אחד מוציא חשבוניות לחוד , משכיר החנות בקש להעביר את המע"מ לשוכר לפי סעיף 20 לחוק מע"מ , אך כשאחד השוכרים הוא עוסק פטור איזה פתרון יש עבורו ?

    • ס' 20 לחוק מע"מ
      יצחק פוגל עו"ד (ורו"ח) | 27/04/2009 13:14

      לישראל שלום מטרת סעיף 20 לחוק מע"מ הינ יעול ופישוט המערכת. קרי-במקום שהמשכיר ידווח וישלם, והשוכר ידווח ויקזז, כל הפעילות תיעשה בנטו אצל השוכר. במקרה של עוסק פטור מטרה זו אינה מושגת, היות והוא אינו מדווח בשוטף, ולכן לכאורה סעיף 20 אינו אפשרי. כמו כן, במקרה זה העלות לעוסק הפטור תהיה כולל מע"מ, כיוון שהוא לא רשאי לקזזו. במאמר מוסגר אציין, כי תקרת עוסק פטור הינה נמוכה, כ-6000 מחזור חודשי לערך, ולכן אם מסכום זה עליו לשלם שכ"ד, היכן יש רווח. הכוונה לבחון האם לא חצה את התקרה, ושירשם כעוסק מורשה, ויפטרו כל הבעיות. בכבוד רב עו"ד, (רו"ח) יצחק פוגל מנהל פורום דיני מיסים