ריבית מחו"ל

  • ריבית על הלוואה חייבת במס?
    דני | 16/04/2009 17:27

    אני תושב ישראל ונתתי הלוואה עם ריבית לחבר בחו"ל.האם אני חייב במס על הריבית שארוויח מההלוואה?

    • ריבית מחו"ל
      יצחק פוגל עו"ד (ורו"ח) | 16/04/2009 20:23

      לדני שלום בחל משנת 2003 תושב ישראל חייב במס על כלל הכנסתו העולמית. הריבית חייבת המס בשיעור של 15% אם המדובר בהלוואה שיקלית לא צמודה, ו-20% אם המדובר בהלוואה צמודה למדד או למטבע כלשהו. הפרשי ההצמדה או הפרשי השער אינם חייבים במס. בברכה עו"ד, (רו"ח) יצחק פוגל מנהל פורום דיני מיסים בברכה עו"ד, (רו"ח) יצחק פוגל מנהל פורום דיני מיסים