משיכה מקופת פיצויים

  • "משיכת" כספים שבקופת פצויי פיטורין חייבת במס?
    אחת | 19/03/2009 10:41

    עזבתי מרצוני את מקום עובדתי. המעסיק הודיע לי כי ישלם 28% מהכספים שנצברו בקופת פיצויי הפיטורין (כך הנוהג בארגון בו אני עובדת) כמו"כ ציין כי עלי לפנות לחברת הביטוח ולבקש את היתרה, אם רצוני בכך. שאלתי: הפכתי משכירה לעצמאית בעקבות עזיבתי את מקום העבודה. האם משיכת יתרת כספי הפיצויים שנצברו בקופה חייבת במס? אם כן, בכמה? האם יש הבדל בין מס כזה למי שהך לעצמאי לבין מי שנשאר שכיר רק בארגון אחר, או אף לבין מי שאינו עובד כלל?,

    • משיכה מקופת פיצויים
      יצחק פוגל עו"ד (ורו"ח) | 19/03/2009 18:41

      ככלל אין הבדל בשיעור המס על פיצויים לסיווג העיסוק. השוני נובע מכך כי שכיר רשאי לעשאות רצף פיצויים ולדחות את תשלום המס לעתיד, כמובן שאז הכסף כולו יישאר מופקד בקופה. לצורך קבלת הכסף על המעביד לתת לך טופס 161 ושם יעשה חישוב המס. בברכה עו"ד, (רו"ח) יצחק פוגל מנהל פורום דיני מיסים