מס רכישה

  • בקשה לתשלום הפרש מס רכישה לאחר כשנתיים
    אורית | 09/03/2009 22:09

    שלום רב, רכשתי דירה חדשה מקבלן. בקשת הרכישה נחתמה ב 29/12/06 חוזה הרכישה נחתם ב 19/1/07 חתמנו על צהרה לתשלום מס רכישה שבה צויין תאריך בקשת הרכישה שתאריך העברת הזכויות בממכר אלינו, דהיינו ה- 29/12/06. שילמנו את מס הרכישה כפי שנתבקשנו. היום קיבלנו ממס רכישה שובר לתשלום ע"ס הפרש שלא שילמנו אותו שלאחר בדיקתי, הבנתי שנובע מפער התאריכים בין חתימת בקשת הרכישה לחתימת חוזה הרכישה. שאלתי היא לפי איזה תאריך מחושב מס הרכישה? מתאריך חתימת בקשת הרכישה(שקדמה לחוזה) או מתאריך חתימת החוזה עצמו? האם אני צריכה לשלם הפרש זה לאור האמור לעיל?

    • מס רכישה
      יצחק פוגל עו"ד (ורו"ח) | 11/03/2009 13:12

      לאורית שלום מועד הרכישה הינו המועד המוקדם ביותר בו בוצעה עסקה במקרקעין. חתימת זכרון דברים בדר"כ תהווה מועד מחייב. אני לא יודע מהי בדיוק בקשת הרכישה, והאם היא מחייבת או לא. ככלל אם יש התחיבות של המוכר זה עסקה, אם ההתחייבות רק שלך עדיין לא. בברכה יצחק פוגל עו"ד (ורו"ח) מנהל פורום דיני מיסים