התפטרות

  • מס על פיצויי פיטורין
    שירה | 26/02/2009 16:24

    שלום רב, התפטרתי ממקום העבודה שלי ע"פ תקנות פיצויי פיטורין. המעסיק שלי מעוניין לתת לי 70% מהפיצויים כרגע (ועוד 30% אקבל בעוד כמה חודשים, ע"פ חוק). הוא מעוניין שאחתום על טופס שאמור לעבור לביטוח לאומי, לטענתו אם לא אחתום על הטופס אשלם כמעט חצי מהסכום למס הכנסה (ה"קטש" הוא שאני אמורה לחתום על טופס נוסף בו לא יהיו לי תביעות נוספות נגדו, ואכן יהיו לי מאחר ואתבע את יתרת הסכום בעוד כמה חודשים). מהו הטופס המדובר והאם באמת אאלץ לשלם את המס (אני לא מגיעה לתקרה של 10,000 לשנה). האם אפשר לקבל את הסכום מול מס הכנסה? תודה שירה

    • התפטרות
      יצחק פוגל עו"ד (ורו"ח) | 01/03/2009 11:12

      לשירה שלום שאלתך מוזרה, ואני ממליץ בחום שתפני במקביל לפורום דיני עבודה. מבחינת מ"ה עלייך למלא טופס 161 ואז את זכאית לפטור של עד כ-10,400 ש"ח לשנה. לא הבנתי מה הקשר להיטוח לאומי. בברכה יצחק פוגל עו"ד (ורו"ח) מנהל פורום דיני מיסים