דוח לקטין

  • חובת הגשת דוח מס הכנסה לקטין
    שמעון | 09/02/2009 09:04

    שלום,האם נער בן 17 שפתח תיק במע"מ לצורך עיסוק שפתח , נאמר לו שצריך לפתוח גם במס הכנסה והוא פתח,מחזור עסקאותיו 20 אלף שקל , השאלה האם אין פטור מהגשת דוח לקטין עד סכום מסויים במה זה מתבטא ? הרי אם לא יגיש את הדוח יהיו לו קנסות

    • דוח לקטין
      יצחק פוגל עו"ד (ורו"ח) | 09/02/2009 11:19

      לשמעון שלום ראשית כל מי שמתחיל פעילות עסקית חייב לפתוח תיק במעמ מס הכנסה וביטוח לאומי, אחרת זה עלול להיות עבירה פלילית. אומנם הקטין אינו חייב בהגשת דוח, כי הכנסתו החייבת נמוכה מהתקרה, אך זאת בתנאי שפקיד השומה לא דרש ממנו. אני מניח שברגע שיפתח תיק, והוא חייב לפתוח, פקיד השומה ידרוש ממנו. בברכה עו"ד, (רו"ח) יצחק פוגל מנהל פורום דיני מיסים