מכירה בפטור

  • הסבר על סעיף 49 ב פסקה 2
    אלון לוי | 03/02/2009 15:52

    שוב שלום האם אני יכול לקבל הסבר קצר לגבי הסעיף הנ"ל במס שבח והאם אני מתאים לקבל פטור ממס שבח בהתאם להודעות הקודמות שרשמתי. מבדיקה שעשיתי הדירה הראשונה שלי שנמכרה זוכתה ממס בגין "מכירה אחת לארבע שנים" . תודה

    • מכירה בפטור
      יצחק פוגל עו"ד (ורו"ח) | 04/02/2009 10:54

      לאלון לפי הנתונים המעודכנים שהוספת הפטור נוצל על ידך, לפני קצת מעל שנה וחצי. לא ציינת האם יש לך דירה נוספת, היות היה והיית יותר מבעלים של דירה אחת במקביל, עליך להמתין 4 שנים מהמכירה האחרונה, אם לא הייתה לך דירה נוספת ב-4 שנים האחרונות, אתה יכול לנצל פטור לדירה יחידה אחת לשנה וחצי ובתנאי זה אתה עומד. לחילופין, באם הייתה לך דירה נוספת, ניתן אולי לתקן את הדיווח הקודם (מומלץ להיעזר במומחה כי הסיכויים לא גבוהים) למכירה חייבת, כי לטענתך לא היה רווח, ואז לבקש הפטור. בכל מקרה סיום התיקון חייב להיות לפני המכירה, אחרת תחוייב במס. בברכה עו"ד, (רו"ח) יצחק פוגל מנהל פורום דיני מיסים