תיאום מס

  • ביטול תאום מס
    ברק | 17/01/2009 00:51

    שלום יש לי בעיה וכל גורם רלוונטי(מחלקת שכר בעבודה ומס הכנסה) שאני פונה אליו מתנער ולא יודע להסביר לי מה אני צריך לעשות בבקשה את עזרתכם .. אני חייל משוחרר אחריי השיחרור התחלתי לעבוד החודש הראשון לעבודה היה 5-2008 הצהרתי בטוס 106 שזאת עבודתי היחידה ומסרתי למעסיק שלי את תעודת השיחרור שלי כדיי שלא יורידו לי מס הכנסה וכך היה באמת כל חודש קיבלתי משכורת המשכורת ממוצעת של 900 ש"ח לאחר חודש עבודה אצל המעסיק הראשון מצאתי עבודה יותר רצינית זה היה בחודש 6-2008 התחלתי לעבוד בעבודה השניה במקביל לעבודה הראשונה בתופס 106 של העבודה השניה הצרתי שאני עובד בעוד עבודה עוד לפניי שקיבלתי את המשכורת הראשונה שלי בעבודה השניה ניגשי למס הכנסה עשיתי תיאום מס ע"י כך שנתתי להם את המס תיק ניכויים של העבודה השניה ותלוש שכר אחד שהיה לי מהעבודה הראשונה והבאתי להם את התעודת שיחרור את תופס תיאום המס הגשתי למעסיק שלי בעבודה השניה יחיד עם תעודת השיחרור וזה עוד לפניי שקיבלתי המשכורת הראשונה בשניי העבודות לא הורידו לי מס הכנסה בכלל בחודש 9-2008 הפסקתי לעבוד בעבודה הראשונה והמשכתי עם העבוה השניה לא דיווחתי לאף אחד שהפסקתי לעבוד ואני עובד עכשיו רק בעבודה ראשונה (תאמת לא חשבתי שאני אמור לעשות משהו בנידון) תלוש המשכורת בעבודה השניה המשיך להיות רגיל לא הורידו לי מס הכנסה לא במשכורת של חודש עשירי ולא של חודש 11 להפתעתי במשכורת של חודש 12 ירד לי תאום 1000 ש"ח פניתי למחלקת כספים בעבודה השניה שהיא בעצם העבודה היחידה שלי עכשיו אחריי הכל ..ואמרו לי תראה ..יש לך תיאום מס ובתיאום נקבע שעד סכום ככה וככה לא מורידים לך ומעל הסכום הזה מורידים .. ניסיתי להסביר התיאום הזה לא רלוונטי בכלל התאום הזה זה בגלל שעבדתי בשתיי עבודות ונכון לחודש 9-2008 אני עובד בעבודה אחת ואני חייל משוחרר ולא אמור לרדת לי מס בכלל פניתי למחלקת תיאום מס כדיי לבטל את התיאום ולהצהיר שאני עובד בעבודה אחת ואני חייל משוחרר שיתנו לי אישור חדש למעסיק היא אמרה שזה לא קשור למחלקת תיאום מס זה קשור לפקיד השומה לפנות אליהם והם יסדרו הכל שמה אמרו לי שהם מטפלים רק בהחזרים ובשביל החזר .. אני צריך לחכות עד מרץ כדיי לקבל מהמעסיק שלי טופס לא זוכר את מספרו של השנה הקודמת ..ואז להגיש בקיצור בלאגן אחד גדול עכשיו החלה שנת 2009 עדיי לא קיבלתי את המשכורת של חודש ינואר ...אני לא יודע איך לבטל את אותו התיאום שהוא כבר לא רלוונטי ולהצהיר שאני עובד בעבודה אחת ואני חייל משוחרר והכל יחושב לי זה ואיך אני מקבל החזר על ה1000 שקל שהורידו לי המשכורת הממוצעת בעבודה השניה היא 4300

    • תיאום מס
      יצחק פוגל עו"ד ורו"ח | 19/01/2009 22:26

      לברק שלום לגבי 2008 עליך להגיש בקשה להחזר מס בסביבות מרץ 2009 ולצרף את טפסי ה-106, לרשויות המס באיזור מגוריך יהיו לשכות הדרכה חינם וללא צורך להזדהות. לגבי 2009 עליך למלא ב-101 של המעסיק כי זוהי עבודה יחידה ואין לך כל הכנסה אחרת ואז לא יוריד לך מס. בברכה עו"ד, רו"ח יצחק פוגל, M.B.A., L.L.M מנהל פורום דיני מיסים

      • האם אין דרך לבטל תאום מס שבוצע בתוך אותה שנת המס  לת
        מיכל | 22/08/2018 09:28