החזר מס לתושב חוץ

  • החזר מס שבח לתושב חוץ
    ישראל | 07/10/2008 21:35

    תושב חוץ שלם במסגרת חלוקת רכוש , מס שבח על חלקו בחנות שהוריו תושבי ישראל הורישו לילדיהם ,האם יכול להגיש דו"ח שנתי בארץ ולקבל בחזרה את המס , אין לו עוד הכנסות בארץ , ואיזה פרוצדורה נדרשת לכך הרי אין לו מספר ת.ז. , אשמח לתשובה

    • החזר מס לתושב חוץ
      יצחק פוגל עו"ד ורו"ח | 09/10/2008 20:56

      לישראל שלום ככלל אין מניעה כי תושב חוץ יקבל החזר מס, ולשם כך ניתן לפתןח לו תיק זמני במ"ה, להגיש דו"ח ולקבל את ההחזר. (לחשבון בישראל כמובן). לעצם הזכאות, יש להבחין אם שילם על השבח מס עודף. יש לזכור כי אם שולם מס בשיעור 20%/25% אין על כך החזר כי תושב חוץ לא זכאי לנקודות זיכוי. גם אם הנכס נרכש לפני 7/11/2001 ואחרי 1/4/1961 כך שעל חלק מהשבח חל מס פרותי רגיל, עדיין אם תושב החוץ אינו בגיל 60 רואים בכך הכנסה פסיבית שהמס המינימלי עליה הינו 30% כך שלא בטוח שמגיע החזר. בכל מקרה מומלץ לפני שמתחילים בכל הבירוקרטיה להיועץ במומחה מס לגבי החישוב כדי לא לבזבז זמן לריק על בירוקרטיה שלא תניב כל תוצאה כספית. בברכה עו"ד, רו"ח יצחק פוגל, M.B.A., L.L.M מנהל פורום דיני מיסים