מכירת דירה

  • שחאלה דחופה דחופה
    מתעניין | 07/10/2008 13:09

    מי שקנה דירה שנייה ובתוך שנה מיום קנייתו מוכר אותה ב - 100,000 ש"ח יותר אם מתחייב במס שבח? אם אפשר נא להסב את תשומת ליבי גם לחקיקה (ו/או הפסיקה) הרלוונטית בתודה מראש בברכת שנה טובה וגמר חתימה טובה!

    • מכירת דירה
      יצחק פוגל עו"ד ורו"ח | 07/10/2008 14:42

      למתעניין שלום החיוב במס שבח נגזר ממכירות ולא מקניות. אם הינך בעל יותר מדירה אחת בעת ועונה אחת, הרי שעדיין הינך זכאי לפטור ממס שבח אחת לארבע שנים. בנוסף, יש מצבים בהם ניתן למכור בפטור אחת ל-18 חודשים, גם אם הינך בעל 2 דירות, ובתנאי כי הדירה השנייה נרכשה כתחליף לדירה הראשונה הנמכרת. במקרה זה על המכירה של הדירה הראשונה להתבצע לא יאוחר מ-18 חודש מרכישת הדירה השנייה. במקרה שלך הדירה השנייה נמכרת ולכן אין בהקלה זו לסייע לך. הינך מופנה לסעיף 49 לחוק מיסוי מקרקעין על כל תתי סעיפיו וקובץ הפרשנות עליו לראיית הסעיפים וההוראות בדין. בברכה עו"ד, רו"ח יצחק פוגל, M.B.A., L.L.M מנהל פורום דיני מיסים

      • דחוף - לא ברור לי עדיין
        מתעניין | 07/10/2008 21:31

        לאור דבריך לא ברור לי מהי המסקנה? האם במקרה שנקנה דירה 2 ומוכר אותה לאחר כשנה בסכום גדול יותר לא מחייב בתשלום מס שבח? נא לפשט את תשובתך בבקשה

        • מכירת דירה שנייה
          יצחק פוגל עו"ד ורו"ח | 09/10/2008 20:39

          למתעניין לא זה מה שכתבתי. ציינתי שאם תעמוד בתנאי הזמנים, ניתן למכור את הדירה הראשונה ולא את השנייה, ולכן ההקלה על פי החזקה של דירה יחידה לא תעזור במקרה שציינת, ואם תמכור את הדירה שזה עתה נרכשה תהיה חייב במס שבח בשיעור 20% מהשבח הריאלי. בברכה עו"ד, רו"ח יצחק פוגל, M.B.A., L.L.M מנהל פורום דיני מיסים