נקודות זיכוי לגבר

  • מתן נקודת זכות לבעל העובד, בשנה שלאחר לידת התינוק.
    רן | 02/10/2008 19:28

    שלום רב, התחתנתי בחו"ל ונולדה לי ילדה. כשהתינוקת היתה בת חודש שבתי ארצה עם רעייתי שאינה ישראלית. בשנה הראשונה (קיץ 2008-קיץ 2009 ) רעייתי לא עבדה ונותרה בבית עם התינוקת (קיבלה אשרת שהייה). הילדה כמובן נחשבת אזרחית ישראל. מאחר והאם אינה ישראלית ולא עבדה - לא קיבלה כל הטבת מס. בעבודה בה אני שכיר רשמו בתלוש המשכורת באופן אוטומטי שרעייתי עובדת וכשבאתי לתקן - השיבו שזה לא משנה כי במילא רק נשים מקבלות נקודות זכות על ילדים. בקיצור- נתנו לי להבין שאני סתם נודניק. רק היום שמעתי מקולגה שזה לא נכון ולפחות על השנה הראשונה זכותי לקבל נקודת זכות, גם בהיותי האב ולא האם, כל עוד לאשתי, גם אם אינה ישראלית, לא היתה משכורת בארץ. האמנם? איך מתקנים הטעות? איך להוכיח למעביד שהטעה אותי? תודה ושנה טובה .

    • נקודות זיכוי לגבר
      יצחק פוגל עו"ד ורו"ח | 07/10/2008 13:21

      לרן שלום ככלל רק אשה זכאית לנקודות זיכוי בגין ילדים אלא אם המדובר באב חד הורי או בהליכי גרושין שילדיו בחזקתו. מאידך, אין לרשום אשה עובדת, היות וזה לא נכון, אך מיסויית לא נפגעת היות והחל משנת 2005 לא ניתן לקבל יותר נקודת זיכוי בגין אשה לא עובדת. (למעט למי שהגיע לגיל פרישה או נכה 100%) בברכה עו"ד, רו"ח יצחק פוגלM.B.A., L.L.M מנהל פורום דיני מיסים

      • תודה רבה.
        רן | 08/10/2008 12:16

        מפתיע שבמחלקת שכר של משרד ממשלתי גדול לא יודעים להסביר את זה. זה לא נשמע מסובך... פניתי למס הכנסה דרך האתר שלהם לפני מספר ימים - מניח שאקבל אותה התשובה. שוב, תודה.