תיק משותף במס הכנסה

  • הפרדת תיקים במס הכנסה לאחר גרושין
    אבי | 23/09/2008 14:36

    גרושתי ואני היינו נשואים 18 שנה עד גרושינו לפני שנתיים. לאורך כל התקופה היינו שכירים ועבדנו במקומות עבודה ניפרדים. האם ניתן להפריד את תיקינו במס הכנסה בתקופה שלפני גרושינו? והיה ופרדה כזאת הינה אפשרית האם יש צורך בהסכמת גרושתי. והאם אי אפשר להפריד התיקים רטרואקטיבית האם יש דרך להימנע מהצורך לפנות אליה בחתימה על מסמכים שונים הקשורים במס ההכנסה ששולם בגין עבודתי כשכיר בתקופה שקדמה לגרושין תודה

    • תיק משותף במס הכנסה
      יצחק פוגל עו"ד ורו"ח | 24/09/2008 09:38

      לאבי שלום בהתאם לפקודת מס הכנסה תיק בני זוג מנוהל בנפרד. בני זוג מוגדרים כזוג נשוי המנהל יחד משק ביית משותף. לכן לא ניתן להפריד תיק העונה להגדרות אלו (ההכנסות כמובן ניתנות להפרדה בהתאם לכללי הפקודה). לא אחת בשנים שקדמו לגרושין בני הזוג כבר לא מנהלים משק ביית משותף, ואז ניתן למלא תופס ברשויות המס, לצרף אליו הוכחה (פתיחת תיק גרושין ברבנות, אישור עו"ד וכו') והחל מהמועד הנ"ל ייפתח תיק נפרד. כמובן, כאשר רוצים לעשות זאת רטרואאקיבית נטל ההוכחה קשה יותר. לדעתי לא ניתן לגבי שנים בהם הוגדרתם בני זוג, לבצע עצמאית פעולה כלשהיא, היות ולדוגמא לא ברור בכלל מעמדם של החזרי מס בגין אותם שנים, ויתכן שמי שיכריע יהיה בי"ד רבני או בי"ד למשפחה. לכן לטעמי, רק מהרגע שתוכל להוכיח הפסקת ניהול משק ביית משותף, לא תזדקק לחתימתה של גרושתך, לפני כן, ההחלטות משותפות. בברכה עו"ד, רו"ח יצחק פוגל, M.B.A.,L.L.M מנהל פורום דיני מיסים