תשובה

  • טופס משח
    טופס משח | 22/09/2008 01:39

    הבנתי שממלאים מש"ח ורוד- כשיש פטור ממס, ואילו טופס מש"ח כחול כשאין פטור ממס. אולם, ראיתי כי גם במש"ח הכחול מוענק פטור. אז מתי בעצם ממלאים משח ורוד ומתי כחול? תודה.

    • תשובה
      ashit | 22/09/2008 19:13

      בטופס כחול משתמשים עת לא מבקשים פטור ממס שבח, אלא מבקשים חיוב במס שבח או לחלופין, לצורך קביעת העסקה כעסקת הפסד. (דהיינו: שומה עצמית).שימוש נוסף בטופס הכחול הוא כאשר מבוצעת עסקת מכירת נכס עם זכויות בנייה נוספות, שאינן נכנסות בגדר רשימת הפטורים של הפרק החמישי ולכן מחוייבת במס שבח (למעט החריג של כפל הפטור מכח סעיף 49 ז לחוק מס שבח). בטופס וורוד משתמשים עת מבקשים לממש את הפטורים הנקובים בפרק חמישי. בכל מקרה את הטפסים יש לאמת בפני עורך דין או פקיד השומה איתם ניתן ואף מומלץ להתייעץ לפני ביצוע העסקה. בהצלחה ושנה טובה.

    • מש"ח ורוד
      יצחק פוגל עו"ד ורו"ח | 23/09/2008 11:49

      לשואל שלום מש"ח ורוד מיועד לפטור מלא, קרי דירת מגורים שמלא תמורתה פטורה ממס. טופס כחול מיועד לעסקה החייבת במס כלשהוא (לרבות מכירה משותפת של דירת מגורים יחד עם זכויות בנייה שלא הופטרו ממס) וכן לעסקת הפסד (כדי לא לנצל פטור כשאין רווח) בברכה עו"ד, רו"ח יצחק פוגל, M.B.A.,L.L.M מנהל פורום דיני מיסים