תרומה דרך עוסק

  • מע"מ על עסקה שחלקה מופרש לתרומה
    שולי | 20/09/2008 21:55

    האם כאשר אני(חברה) מקבל 100 ש"ח מלקוח שמתוכם 30 ש"ח מועברים לתרומה (אני רק מהווה צינור לאותם 30 ש"ח)יחול מע"מ על כל הסכום או רק על הסכום בניכוי התרומה ? יש לציין שהלקוח יודע מראש שהסכום הנ"ל יתרם וכחלק מהעסקה אני מהווה צינור שמעביר לעמותה

    • תרומה דרך עוסק
      יצחק פוגל עו"ד ורו"ח | 21/09/2008 09:51

      לשולי שלום לשון החוק לכאורה מחייבת במע"מ כל תקבול לחברה. מצד שני, היה והמדובר במבצע שפורסם לציבור, על פיו אחוז מסויים/סכום מסויים מכל קנייה הולך לתרומה ספציפית, ניתן לפנות לרשויות מע"מ ולקבל הקלה, וזאת בשני תנאים: 1. כל התרומה עוברת לנתרם, החברה לא רואה מזה ולו אגורה שחוקה. 2. קיים בקופה הרושמת כפתור מיוחד/פונקציה שזורקת ישירות את הסכום לתרומה, קרי יש הפרדה מלאה בין ההכנסות לבין התקבול בנאמנות עבור תרומה. ושוב, בלי אישור מראש ממע"מ לא ניתן לביצוע. בברכה עו"ד, רו"ח יצחק פוגל, M.B.A, .L.L.M מנהל פורום דיני מיסים