חשבונאות ומשפטים

  • שאלה לעו"ד ורו"ח יצחק פוגל
    תום | 19/09/2008 00:13

    יצחק שלום, אני לומד משפטים וחשבונאות בשנה האחרונה ללימודיי. אני משובץ להתמחות במשרד רו"ח ובמשרד עו"ד. אינני יודע במה עדיף להתחיל בהנחה שאני רוצה לעשות התמחות בשני התחומים. הייתי רוצה לדעת היכן עדיף להתחיל ומדוע? תודה רבה.

    • חשבונאות ומשפטים
      יצחק פוגל עו"ד ורו"ח | 21/09/2008 09:56

      הי תום ההבדל האכני בין רשיון עו"ד לרו"ח, הינו מועד הבחינה. בחינה לקבלת רשיון לעריכת דין נעשית לאחר ההתמחות, ואילו לראיית חשבון תוך כדי. לכן לי נראה יותר לפעול כדלקמן: צפי סיום לימודים 6-7/09 תחילת התמחות במשפטים 8/09 לגשת למועצה ב-11-12/09 לגשת ב-11-12/10 לבחינות לעריכת דין 1/11 להתחיל התמחות בראיית חשבון ולהמשיך בחינות חסרות. דחיית ההתמחות בעריכת דין מחייבת חזרה על כל החומר לרבות עידכונים וחידושים, ואילו בראיית חשבון ניתן לגשת לבחינות תוך כדי. בברכה איציק

      • 2 שאלות נוספות
        תום | 22/09/2008 01:41

        תודה רבה על התשובה. משרד עוה"ד שסגרתי אצלו הוא משרד גדול (חמישיה). אתה חושב שהם יתנו לי לגשת? זה נהוג? כמו כן, התמחות בחשבונאות גם כן בביג 4, ניתן להתחיל בינואר? שוב תודה.

        • כמה הערות
          R | 22/09/2008 10:38

          לא כל כך סביר להתחיל התמחות במשפטים באוגוסט-ספטמבר ולגשת למועצה בדצמבר. למועצה (בדגש על פיננסית) אתה צריך לפחות חודשיים לשבת בבית וללמוד ברצף. ההתמחות בביג 4 מאפשרת זאת - המתמחים (בד"כ בשנת ההשלמה) יוצאים לחופשה שלא נמנית לצורך ההתמחות. התמחות בעריכת דין - נראה שהמשרד לא יאשר ובכל מקרה, לא נראה שהלשכה תאשר היעדרות של למעלה מ-30 יום. גם אם יתקבל אישור לאי-רציפות ההתמחות, זה עלול לגרום להארכת ההתמחות כך שלא יהיה לך מספיק זמן ללמוד לבחינות הלשכה (שנערכות חודשיים לאחר סוף ההתמחות בעריכת דין). הייתי ממליץ לך פעולה באחד מהאופנים הבאים: * אם אתה יכול לגשת למועצה ביולי 2009 - לך על זה, ותתחיל התמחות במשפטים בספטמבר. עוד אופציה זה מועצה בדצמבר 2009 ותחילת התמחות במשפטים לאחר מכן. עד אז - עבודה בטרום סטאז' (במשרד עו"ד / רו"ח). בכל מקרה, מומלץ להיפטר מהמועצה כמה שיותר מהר (כיוון שבאופן כללי עדיף לעשות את זה כמה שיותר בסמוך ללימודים - זה לא הופך להיות יותר קל מאוחר יותר). * במשרדי רו"ח אתה יכול להתחיל את ההתמחות בכל מועד. גם בינואר. הכל - תלוי בכך שיימצא מאמן (ראה בעיות שהיו בכך בחלק מהמשרדים, שמתמחים נאלצו להמתין כמה חודשים למאמן - הבעיה בעיקר בביקורת. פחות במיסים). * אני מכיר כמה אנשים שעשו את המסלול שמתחיל בהתמחות במשפטים וממשיך לראיית חשבון, וכמה אנשים שעשו את המסלול ההפוך - ראיית חשבון ואז משפטים. אם אתה הולך לכיוון של מיסים, זה לא באמת משנה (בסייג אחד - יכול להיות שבמשרדי רו"ח יתנו לך תנאים יותר טובים כמתמחה שהוא כבר עורך דין; בעוד שמשרדי עו"ד לא בהכרח יתנו לך תנאים יותר טובים כמתמחה שהוא כבר רואה חשבון. ההבדלים, במיוחד לטווח הבינוני-ארוך, מאוד לא משמעותיים). *הערת מערכת: לקריאה נוספת אודות לימודי משפטים

        • התמחויות
          יצחק פוגל עו"ד ורו"ח | 23/09/2008 11:43

          לתום קנאת סופרים תרבה חוכמה. כמובן, שלפני קבלת כל החלטה מומלץ להיוועץ עם המשרדים הרלבנטיים היות ועמדתם קריטית לעניין. הכל תלוי עד כמה אתה חשוב להם ו/או מקושר עימם. תמיד ניתן לעשות גם קדם התמחות או להאריך במעט ל"כפר" על חופשות עודפות. איציק