תשובה חלקית והפנייה לפורום מקרקעין

  • העברה ללא תמורה מאחות לאח לאחר צו קיום צוואה
    צבי | 17/09/2008 13:20

    בשנת 2000 אבי נפטר והוצאה צו קיום צוואה.הרישום נרשם בטאבו מחצית לי ומחצית לאחותימאחר ואמי הסתלקה והורישה את המחצית של אבי. בשנת 2006 אמי נפטרה והוצא שוב צו קיום צוואה העל המחצית של אמי. כיום אני גר בדירה שנה בערך (אחותי נתנה לי את הדירה ללא תמורה)והסתלקה לאחר הוצאת צו קיום הצוואה. אך עלי לרשום את ההסתלקום שלה מהדירה (בהסכמתה) 1. האם אפשר לפנות למינהל ולטאבו עם הסכם עזבון ו/או ע"י תצהיר הסתלקות מהירושה. או לפנות למס רכוש עם משח"ים 2. האם במקרה זה נצטרך לשלם מה השבחה לעיריה? הבית הוא דו משפחתי על 500 מ"ר. 3. מה ההליך הקצר והחסכני מבחינת ההעברת הדירה על שמי האם עלינו לרשום את צו קיום ירושה? ולאחר מכן לפנות למס רכוש ע"פ תצהיר הסתלקות ופנייה למינהל (זו דירת מינהל עם היוון ל-49 שנה אודה על תשובתכם

    • תשובה חלקית והפנייה לפורום מקרקעין
      יצחק פוגל עו"ד ורו"ח | 17/09/2008 18:35

      לצבי שלום רוב שאלותיך מתייחסות לפורום מקרקעין ולא מיסים. לעניין המס, מתנה בין אחים פטורה ממס שבח אך חייבת בשליש מס רכישה הרגיל. יש לשים לב שנותן המתנה נכנס לבעייה שלעניין מכירת דירת מגורים הוא ניצל את הפטור. בברכה עו"ד, רו"ח יצחק פוגל, M.B.A, L.L.M מנהל פורום דיני מיסים

      • תשובה
        ashit | 17/09/2008 21:53

        ניתן לבקש מרשם הירושה לתקן את צו יום הצוואה שניתן, כך שיוגש תצהיר הסתלקות מהדירה של אחותך עבורך ואז יינתן צו קיום צוואה מתוקן אותו תלך ותגיש ללשכת רישום המקרקעין בו רשומה הדירה וכך הדירה תרשם במלואה על-שמך ללא צורך בתשלום מיסים. אלטרנטיבה שנייה גלומה בתשובתו של חברי: עו"ד יצחק פוגל.

    • הבהרה
      יצחק פוגל עו"ד ורו"ח | 21/09/2008 10:04

      לצבי משאלתך הובן כי בפטירה השנייה כבר בוצעה הסתלקות, לפני הרישום בטאבו, ולכן נמתנה תחוייב בשליש מס רכישה רק על מה שמיוחס לירושה הקודמת . אם הליך זה טרם בוצע, כמובן יש לבצעו לפני המתנה. בברכה עו"ד, רו"ח יצחק פוגל מנהל פורום דיני מיסים