מס על השכרת דירת מגורים

  • תשלום מס מהשכרת דירה של פנסיונר
    איגור | 14/09/2008 20:59

    האם על דירות מושכרות בסכום 4,900 ש"ח יש לשלם מס ומהו הסכום, במידה והמשכיר פנסיונר האם חלה עליו חובת תשלום?

    • מס על השכרת דירת מגורים
      יצחק פוגל עו"ד ורו"ח | 14/09/2008 21:36

      לאיגור שלום מעמד המס של כל אדם נקבע ברובו המכריע לפי גובה הכנסותיו ולא לפי גילו. בחור בין 40 יתכן וישתכר מתחת לשכר המינימום ולא ישלם מס, ופנסיונר שהיה אלוף בצה"ל ישתכר 30,000 ש"ח בחודש וישלם מס ניכר. בהתאם לדבריך, יש לך הכנסה של 4,900 ש"ח לחודש מהשכרה של דירת מגורים לצרכי מגורים לאדם פרטי (יחיד). הינך יכול לבחור בשלושה מסלולים: הראשון, מסלול הפטור, השני 10% ובשלילי מסלול חייב. במסלול הפטור, קייפ פטור עד לסך 4,320 ש"ח לחודש. היות ואתה עובר ב-580 ש"ח את תקרת הפטור, החוק קובי כי התקרה תקטן בהתאמה, קרי ל-3,740 ש"ח ו-1,160 ש"ח יהיו חייבים במס. סך זה יצורף להכנסותיך החייבות האחרות. היה ועם סך זה אינך מגיע לסף המס, לא יחול מס על ההכנסה, אך עדיין תהיה חייב בהגשת דו"ח. במסלול 10% תשלם 490 ש"ח לחודש (יש לפנות לרשוות המס לקבלת תלושים לתשלום) ותהיה פטור מהגשת דו"ח. במסלול חייב תוכל לנכות הוצאות (מימון , פחת אחר) וההכנסה נטו תיווסך לשאר הכנסותיך וישול עליה המס השולי שלך. עליך לחשב מראש מה עדעף לך ולבחור בדרך העדיפה. בברכה עו"ד, רו"ח יצחק פוגל, M.B.A, L.L.M מנהל פורום דיני מיסים