הקלה במס רכישה

  • הורים לילדה נכה-הקלה במס רכישה
    עירית | 11/09/2008 11:18

    אנחנו מנסים לקבל את ההקלה במס רכישה עבור ביתינו שיש לה 100% נכות והיא בת 4.5. קיבלנו כבר אישור מביטוח לאומי על נכותה הרפואית ושאלתי נוגעת לאישור שצריך להביא מבית המשפט על שימוש בזכאות בשמה. מה צריך לעשות בדיוק? אמרו לנו לפתוח תיק בבית דין לענייני משפחה, אך מה צריך להביא? מה הפרוצדורה? בטלפון הכללי של בתי המשפט לא ידעו להגיד לי והפנו אותי לשי"ל. אשמח לעזרה

    • הקלה במס רכישה
      יצחק פוגל עו"ד ורו"ח | 11/09/2008 13:33

      לעירית שלום משאלת לא ברור מי ירשם כבעלים של הדירה. ההקלה במס רכישה ניתנת לנכה כאשר הדירה על שמו או על שמו ובן זוגו או על שם בן משפחה של חייל שנספה. אם הדירה רשומה על שימכם אינכם זכאים לשום הקלה. אם הדירה רשומה על ביתכם, אני ממליף שתפנו לפורום דיני משפחה לקבלת הנחיו פרקטיות בעניין. בברכה עו"ד, רו"ח יצחק פוגל,M.B.A,L.L.M מנהל פורום דיני מיסים

      • תשובה
        עירית | 15/09/2008 12:03

        כשדיברנו עם רשות המיסים הם לא אמרו לנו שהדירה צריכה להיות ע"ש ביתינו. הדירה כרגע על שמינו (ההורים) האם זה מסובך להעביר את השם? האם זה כדאי לדעתך? הבנו שמגיעה לה הזכות הזו פעמיים בחיים. אשמח לתגובתך

        • מס רכישה
          יצחק פוגל עו"ד ורו"ח | 15/09/2008 12:17

          לאירית שלום מהבהרתך עולה כי הדירה כבר נרשמה על שימכם, כך שהעברתה לביתכם לא רק לא תחסוך את המס שכבר שולם. אומנם ישנה אפשרות תאורטית של בקשה לתקן את החוזה מול המוכר ושביתכם תהיה הרוכשת מלכתחילה אך הדבר מאוד מסובך ויצריך לדווח על ביטול עסקה, לשכנע את מס הכנסה שהכל נובע מטעות בתום לב, וכנראה לערב את בית הדין למשפחה, היות וקטין לא רשאי לחתום על חוזה ללא אישור בימ"ש (אך זה לא תחום התמחותי ויש לפנות לפורום בתי משפט או דיני משפחה) בכל מקרה, היות והרכישה כבר בוצעה, לי נראה מסובך ומסוכן מדי להחזיר את הגלגל אחורה. בברכה עו"ד, רו"ח יצחק פוגל, M.B.A, L.L.M מנהל פורום דיני מיסים

          • תודה אבל
            עירית | 15/09/2008 13:06

            לאחר ברור קצר (בעקבות הבהרתך בעניין) הבנתי שיש שינוי בחוק ושכבר לא צריך לרשום את הדירה על שם הילדה. ידוע לך על זה משהו?

            • מס רכישה
              יצחק פוגל עו"ד ורו"ח | 15/09/2008 13:18

              לעירית שלום לגבי הקלות מס לנכה אין שום שינוי בחוק. ההקלה שהוספה לפני מס' שנים הינה לכלל האוכלוסיה. אם המדובר בדירתכם הראשונה (ואין לכם דירות נוספות) עליכם להצהיר לרשויות המס שזו דירתכם היחידה, ואז עד לסך שווי של כ-907 אלפי ש"ח לא יחול מס רכישה, ועל כ-300 כלפי ש"ח נוספים 3.5% ומעבר 5%. אם זוהי דירה שנייה ואילך אין הקלה. בברכה עו"ד, רו"ח יצחק פוגל, M.B.A, L.L.M מנהל פורום דיני מיסים