תביעת הוצאות גני ילדים בניכוי

  • התרת ניכוי הוצאות גני הילדים
    vt64306 | 31/08/2008 15:47

    שלום רב, האם ניתן לכלול בדו"ח החזר מס לשכירים את ניכוי ההוצאות המשפחתיות בגין גני הילדים,נוכח התקדים המשפטי שיצא לאור לפני מס' חודשים? תודה.ניר.

    • תביעת הוצאות גני ילדים בניכוי
      יצחק פוגל עו"ד ורו"ח | 31/08/2008 22:59

      לשואל שלום בהתאם לפסיקת בית המשפט המחוזי בעניין ורד פרי אין הבדל בין עצמאי לשכיר, ולכן אין מניעה לתביעת ההוצאות בהתאם לכללים שנקבעו על ידי בית המשפט. בפרקטיקה, רוב פקידי השומה מסרבים להחזיר את המס הנובע מכך, לאור הערעור שהוגש לבית השפט העליון על ידי רשויות המס, וגם אלו המחזירים את המס, מצכרפים אליו מכתב נוואי המיידע את הנישום כי היה והערעור בעליון יתקבל הוא יצטרך להשיב את המס כולל הפרשי הצמדה וריבית. בברכה עו"ד, רו"ח יצחק פוגל, M.B.A, L.L.M מנהל פורום דיני מיסים