אחריות לאי העברת ניכויים

  • אחריות חברי עמותה לאי העברת ניכויים
    יוסף | 25/08/2008 17:31

    האם חברי עמותה אחראים ישירים לאי העברת ניכויים , מדובר בעמותה שנקלעה למצב כלכלי קשה והיה לה מנהל פעיל שהיה אחראי לבדו על הכספים ואילו חברי העמותה לא היו מעורבים בניהול השוטף אלא היו חותמים כל שנה על הדוחות לרשויות וכו'

    • אחריות לאי העברת ניכויים
      יצחק פוגל עו"ד ורו"ח | 26/08/2008 11:04

      ליוסף שלום ככלל, האחריות הינה בפאן המהותי ולא הטכני, אין חשיבות להגדרת התפקיד אלא למהותו. סעיף 224א לפקודת מס הכנסה מטיל את האחריות הפלילית גם על מנהל פעיל, שותף, מנהל חשבונות או פקיד אחראי, נאמן או בא כח של אותו חבר, אלא אם הוכיח אחת משתיים: העבירה נעברה שלא בידיעתו. או-הוא נקט בכל האמצעים הסבירים להבטחת מניעת העבירה. בכל מקרה היות ועסקינן בדיני נפשות ייתכן ומומלץ כי תפנה להנהלת הפורום לצורך הפנייה למי המתמחה בפאן הפלילי של דיני המס. בברכה עו"ד, רו"ח יצחק פוגל, M.B.A, L,L,M מנהל פורום דיני מיסים