ביטוח לאומי לקבלן משנה

  • האם היה המעסיק צריך לשלם עלי ביטוח לאומי
    יוסי | 03/08/2008 11:20

    לאחר שעבדתי שנה כקבלן משנה בתפעול חדר חזרות פנה אלי המעסיק וביקש החזרים מצידי על תשלומי ביטוח לאומי שהוא הפריש בשבילי (בסך 13%) אני עובד במקום נוסף כשכיר ומשם רוב משכורתי וגם תשלומי הביטוח לאומי. (שני המקומות ביחד משכורת 4000 ש"ח) 1: האם היה המעסיק צריך להפריש את התשלומים 2: האם זכותו לבקש ממני החזרים 3: אם כן האם היה צריך להפריש 13% שאלתי כבר בדיני עבודה ובדיני ב"ל ולא ידעו, אולי כאן? תודה

    • ביטוח לאומי לקבלן משנה
      יצחק פוגל עו"ד ורו"ח | 03/08/2008 13:51

      ליוסי שלום תשומת ליבך לצו סיווג מעסיקים, הקובע מקרים שיראו כמתקימים יחסי עובד מעביד לצורך חיוב בביטוח לאומי בלבד. בין מקרים אלו : כל הופעה אמנותית או בידורית של אמן, או הנחיה במופע, לרבות משחק, שירה, דקלום, הקראה, נגינה, ניצוח, ריקוד, פנטומימה, לוליינות וקוסמות וכן כל הופעה בכל אחד מאלה לצורך הקלטה או צילום למעט הקלטה או צילום לצרכי פרסומת ובתנאי כי הסכם העבודה בכתב נערך מראש לתקופה של רבע שנה או לסדרה של חמש הופעות, ובלבד ששר העבודה והרווחה אישר את ההסכם לאחר שהתייעץ במועצה (הכוונה לרשימת מוסדות סגורה המצויינת בתקנות וההסכם עם העובד נחתם אחרי רישום המוסד בתקנות). בהופעות באמצעי תקשורת ציבוריים, כשלא חל האמור לעיל, הסכם העבודה בכתב נערך מראש למתן סדרה של שלוש הופעות בחודש לפחות. החייב בתשלום גמול העבודה לפי ההסכם חייב בביטוח לאומי. אלו כמובן הנחיות הביטוח הלאומי, ומומלץ להיוועץ עימם אם לא בדיוק עונים על התנאים. מקווה שעזרתי ולו חלקית בברכה עו"ד, רו"ח יצחק פוגל, M.B.A, L.L.M מנהל פורום דיני מיסים

      • תודה יצחק אכן עזרת  לת
        יוסי | 03/08/2008 14:18