מס רכישה-מתי מהווה תשלום

  • תשלום מס רכישה באמצעות נאמן לא אמין
    רוזה | 02/08/2008 18:57

    שילמתי מס רכישה על מגרש באמצעות נאמן לפני 4 שנים הנ"ל קיבל המחאה בנקאית אך רשם את מס הרכישה על שמו קיבלתי הודעה על קנס ריבית והצמדה ממס רכישה אשר טוענים שלא שילמתי האם צילום ההמחאה הבנקאית+הצהרת הנאמן לגבי התשלום+קבלת מס הרכישה ע"ש הנאמן מספיקים למס רכישה כדי להעביר את התשלום לזכותי?

    • מס רכישה-מתי מהווה תשלום
      יצחק פוגל עו"ד ורו"ח | 02/08/2008 21:58

      לרוזה שלום מהות השאלה אינה בנושאי מס, אלא בדין האזרחי.בכל מקרה מניסיוני, ואף ההגיון אומר זאת, כל עוד לא שולם המס בפועל לרשויות המס, הרי מבחינתם הם לא קיבלו אותו. ייתכן שאם תסבירי להם את העניין, הם יוותרו על הקנסות. בכל מקרה, ייתכן כי עלייך להגיש תלונה במשטרה, אם לכאורה בוצע כאן זיוף או גניבה, ולשקול לתבוע את הנאמן. הייתי ממליץ שתתיעצי גם בפורום דיני נזיקין או בתי משפט. בברכה עו"ד, רו"ח יצחק פוגל, M.B.A,L.L.M מנהל פורום דיני מיסים

    • הבהרה
      רוזה | 02/08/2008 22:08

      הנאמן הפקיד את הכסף במס רכישה ,עפ"י מס' החלקה שרכשתי יחד עם עוד מס' רוכשים אך הרישום נותר על שמו והנאמנות לא הוכרה כלשונה על ידי רשויות המס אלא רק עבור אחד מהקבוצה ועכשיו הפכתי לחייב מודה להתיחסותך

      • אי הכרה בנאמנות
        יצחק פוגל עו"ד ורו"ח | 02/08/2008 22:18

        לרוזה שלום לאור הבהרתך, הרי שמדובר על שאלה אחרת לגמרי, בה נאמנות לא הוכרה מסיבה כלשהיא, וכנראה גם שאר החברים בקבוצה, הם במצב כמו שלך. מצב זה מחייב דיונים עם רשויות המס, ויתכן אף נקיטת הליכים משפטיים, אם הדבר עשוי לסייע, והכל בהתאם לעובדות המקרה. בברכה עו"ד, רו"ח יצחק פוגל, M.B.A, L.L.M מנהל פורום דיני מיסים